Rdza mnie zżera - co robić?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No oprócz problemów z zapalaniem mam jeszcze jeden, poważniejszy: Autko mi rdzewieje. 1996 rok, kupiłem go 2 lata temu, pewnie było bite (tak twierdzi lakiernik), ale tak trafiłem, sam kupowałem bez pomocy no i mam... Ale krótko mówiąc: Czy sprzedawać go, póki jeszcze można, czy też pryskać go? Sam nie wiem... Malowanie nie jest tanie, i nikt nie da gwarancji że rdza nie zacznie znowu wychodzić za pół roku... Ktoś z Was malował esperaka w takiej sytuacji?
Pozdrawiam
Raff

U mnie na Uczelni czasami Stoi takie espero chyba polakierowane bo ma dziwny kolor lakieru, nie standardowy. Ale swoja droga oglądałem go dokładnie to ma idealne lakier, zero rys, wgnieceń. Może ktoś z Was przyjeżdża do WSHiP

Witam,
A jakiego koloru było to Espero spod WSHIP? Do listopada zeszłego roku to mogłem być ja
Niestety nie jestem już studentem tej szkoły - cholera! Ja nie jestem studentem żadnej szkoły, a powiem szczerze że fajnie było. W ogóle życie studenckie jest bardzo przyjemne - niestety te 5 lat za szybko minęło
Co się tyczy wychodzącej rdzy to zawsze można coś z nią zrobić. Proponuję dobrze przeszukać forum wpisując na przykład w przeglądarce hasło SpeedR

Pozdrawiam,

slayter

Cytat:
2004-05-10 16:15:31, slayter pisze:
... wpisując na przykład w przeglądarce hasło SpeedR

... ewentualnie: TomekMydłowski
Pragnę zauważyć, że najbardziej pozbawionym rdzy autkiem w naszym klubie (ze znanych mi w sposób naoczny) jest własnie Esperak Tomka

Ja mogę posłużyć logistyką nt. usuwania ww. rudej cholery

Cytat:
Witam,
A jakiego koloru było to Espero spod WSHIP? Do listopada zeszłego roku to mogłem być ja
Niestety nie jestem już studentem tej szkoły - cholera! Ja nie jestem studentem żadnej szkoły, a powiem szczerze że fajnie było. W ogóle życie studenckie jest bardzo przyjemne - niestety te 5 lat za szybko minęło

No fajnie jest ja niestety tez koncze tyle ze w lutym.
A u kogo sie broniles i z czego?

Jesli chodzi o tego esperaka to jest jakis dziwny kolor jakis metalik taki ala śliwka, fiolet, czy róż no nie wiem jak każdy facet też i ja zaliczam się do daltonistów... Teraz, jakies 2 tygodnie temu go widziałem w poniedziałek chyba.

Skoro kończyłeś WSHiP w listopadzie to pewnie i moje espero widziałeś, bordo z jednym [lewym] biłaym lusterkiem....

Pozdrawiam

Witam,

Broniłem się u Waćkowskiego, specjalizacja Gospodarka Internetowa.
Niestety nie kojarzę Twojego samochodu, ale nie ma się co dziwić - na uczelni bywałem tylko w sboty i niedzielę i jeszcze do tego , jak to pod koniec studjuff, miałem mało zajęć.
Co się tyczy WSHiP to można pod nią zobaczyć co jakiś czas kilka bardzo ciekawych samochodów, nie wspominając o koreańskich torpedach
Pozdrawiam,
slayter

Ja być może od października wracam na WSHiP... Będzie nowa koreańska torpeda

A co się tyczy samego tematu postu, to wszystko zależy od "stanu zaawansowania choroby pacjenta".
Jeżeli rdza atakuje błotniki, drzwi, łączenia blach, miejsca spływania wody przy szybach itp., a nie wyskakuje jak pryszcze przy ospie na całej masce, dachu, bokach i klapie, to objawy można uznać za typowe. Z pewnością możesz z nią walczyć - nawet sam.
Jeszcze raz polecam sprawdzenie starszych postów na forum.
Pozdrawiam,
slayter

Cytat:
Ja być może od października wracam na WSHiP... Będzie nowa koreańska torpeda

Jaco, a na jakich zasadach?
Prof. czy stud. ????

Studiowałem trzy lata na WSHiP (wydział HZ - 1,5 roku dzienne, 1,5 roku zaoczne). Dwa lata temu przerwałem studia (bez licencjata).
Teraz mam zamiar wrócić i dociągnąć do magistra.

To teraz rozumiem, troche się od tego czasu pozminialo na lepsze,
tzn na Wiecej nauki.

P.S. Cos sie dzieje z tym forum u mni eraz sie pojawiaja kategorie raz nie, szukam i szukam postow, co sie dzieje.

Witam
odsiwezam stary post.
Bo mam szybkie i krótkie pytanko bo jakos niemoge znaleść polecanej przez was nazwy śrdoka ktory bardzo dobrze konserwuje nasze super blachy po zerwaniu tej wspaniałej rdzy na drzwiach. Jeżeli ktos pamieta jak sie nazywa ten super srodek to czekam na info. Bede wdzieczny
POZDRAWIAM

Polecam RustChecka.