Kupię drzwi, błotnik, lusterko i inne...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Interesują mnie następujące części do Daewoo Espero 1997r. 1,8:
1) drzwi przednie lewe (kierowcy).
2) lusterko przednie lewe.
3) drzwi tylnie lewe.
4) błotnik tylni lewy.
5) lampa tylnia lewa.
Najlepiej jakby części były w kolorze granatowym, oczywiście w pełni sprawne mechanicznie i blacharsko w bardzo dobrym stanie (żadnej rdzy, większych zadrapań itp.).
Drzwi interesują mnie całe, no mogą być bez boczków, ale z klamkami, listwami, szybami – nieporysowane! - i innymi mechanizmami.
Jeśli posiada kotś z forumowiczów takowe części to proszę o kontakt.
Transport do Janowa Lubelskiego woj. lubelskie, więc proszę o podanie przykładowych cen części oraz kosztów transportu za pobraniem.
Oczywiście najlepiej byłoby odpowiedź przesłać na adres anserkuba@op.pl łącznie ze zdjęciami poszukiwanych przeze mnie a posiadanych przez Państwa części.
Z góry dziękuję za fatygę.
Pozdrawiam Kuba.

Cytat:
2005-09-10 12:32:52, Jakubus pisze:
Witam!
Interesują mnie następujące części...

Najlepiej jakby części były w kolorze granatowym, oczywiście w pełni sprawne mechanicznie i blacharsko w bardzo dobrym stanie - żadnej rdzy....

To tylko po sklepach w poszlukiwaniu nowych, bo drzwi nie sposob kupic uzywanych bez rdzy

Cytat:
2005-09-10 12:32:52, Jakubus pisze:
Witam! Interesują mnie następujące części do Daewoo Espero 1997r. 1,8: 1) drzwi przednie lewe (kierowcy). 2) lusterko przednie lewe. 3) drzwi tylnie lewe. 4) błotnik tylni lewy. 5) lampa tylnia lewa. Najlepiej jakby części były w kolorze granatowym, oczywiście w pełni sprawne mechanicznie i blacharsko w bardzo dobrym stanie (żadnej rdzy, większych zadrapań itp.). Drzwi interesują mnie całe, no mogą być bez boczków, ale z klamkami, listwami, szybami – nieporysowane! - i innymi mechanizmami. Jeśli posiada kotś z forumowiczów takowe części to proszę o kontakt. Transport do Janowa Lubelskiego woj. lubelskie, więc proszę o podanie przykładowych cen części oraz kosztów transportu za pobraniem. Oczywiście najlepiej byłoby odpowiedź przesłać na adres anserkuba@op.pl łącznie ze zdjęciami poszukiwanych przeze mnie a posiadanych przez Państwa części. Z góry dziękuję za fatygę. Pozdrawiam Kuba.

eh bez urazy..ale zrobiles liste zyczen jak bys do sklepu przyszedl a do tego chcesz kupic uzywane czesci z samochodu conajmniej 6 letniego w stanie jak nowe i z dostawa do domu..no nic..powodzenia zycze

[ wiadomość edytowana przez: qbaj dnia 2005-09-10 21:56:05 ]

Ja szukałem tylnego błotnika ponad 2 lata... w koncu kupiłem cwiartke auta... za 250zł nófke! Uzywek bez rdzy nie dostaniesz!!

Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że poszukuję części z używanego auta stąd też napisałem, że szukam części w "bardzo dobrym stanie" a nie w "idealnym" a to jest delikatna acz stanowcza różnica.
Oczywiscie "kolor" czy normalne ślady użytkowania nie stanowią przeszkody - przecież to naturalne że części się zużywają, chodzi tylko o brak jakiś większych uszkodzeń.
Zaś co się tyczy rdzy to również: nie jestem marzycielem i wiem jakie są skutki kilkuleniej eksploatacji blach w naszym aucie, jednakże podejrzewam, że może są gdzieś części z samochodów w miarę zadbanych, gdzie problem rdzy był na bieżąco kontrolowany i likwidowany.
Poza tym kto wie może ktoś akurat ma np. na zbyciu nówkę lusterko, które kupił, a które następnie okazało się mu niepotrzebne z różnych powodów (np. sprzedał bądź skasował auto - różne wypadki chodzą po ludziach).
Tak więc niech "ELITA" się tak bardzo nie oburza, tylko lepiej jeśli ma możliwość pomoże koledze (np. podając adres jakiegoś dobrego i taniego szrotu, lub hurtowni z częściami), a jak nie ma możliwości to trudno. "Jakoś damy radę".
Pozdrawiam.

oki jakubus..to mzoe inaczej..sproboj mniej wiecej oszacowac ile jestes gotowy zaplacic za kazda z wymienionych czesci..bo czasem ceny nowych moga mile zaskoczyc

Pisałem już w internecie do tych co się ogłaszaja w allegro (większości częsci używane), oraz oglądałem oferty sklepów i hurtowni (raczej części nowe i orginały, choć kto to wie, stąd też mam jako taką orientację. Dziwne z resztą ale większość odpisywała że posiada wszystkie z szukanych przeze mnie części, nie wiem czy to tylko "chłyt małtetindowy" , czy też prawdziwe oferty. Zaraz pewnie ktos wyskoczy że w takim razie po co jeszcze zawracam głowę forumowiczów, a ja na to: "wolny rynek" i wszystko w tej sprawie.
Tak więc nowe drzwi są zazwyczaj 2 razy droższe od używek (800 - 400zł), błotnik tylni to rzeczywiście rzadkość choć nie aż taka straszna, więc ceny nowego i używanego od siebie nie odstają za bardzo (różnica na poziomie 150zł : 550 - 400zł), natomiast lampy i lusterka:to różnie bywa bo są i dwa razy tańsze a są i w podobnych cenach. Uprzedzam że informacje powyższe opieram jedynie na danych z internetu, więc mogą być niereprezentatywne. A tak właściwie to po kiego grzyba w ogóle piszę ten "poradnik"!?!

Jesli któryś z kolegów ma takie granty to niech po prostu da znać, chyba ceny za niego wymyślać nie muszę. Albo przynajmniej namiary na jakiś w miarę przyzwoity szrot cosik w moim regionie (podkarpacie,lubelszczyzna), jeszcze raz z góry dzieki.

Też szukam drzwi kierowcy i kiedyś trafiłem na Allegro nowe z siakiejś hurtowni za 450 zeta. A z używanymi to jest tak pechowo, że jak trafia się "gołe" drzwi to w kiepskim stanie a jak znajdzie człowiek w zadowalającym to sprzedawca chce sprzedawać razem z tapicerką i resztą dupereli a po grzyba mi to??? Leń nie chce rozebrać i kasuje po 250-300 zeta za używkę

Cytat:
2005-09-12 11:45:06, the_undertaker pisze:
Też szukam drzwi kierowcy i kiedyś trafiłem na Allegro nowe z siakiejś hurtowni za 450 zeta. A z używanymi to jest tak pechowo, że jak trafia się "gołe" drzwi to w kiepskim stanie a jak znajdzie człowiek w zadowalającym to sprzedawca chce sprzedawać razem z tapicerką i resztą dupereli a po grzyba mi to??? Leń nie chce rozebrać i kasuje po 250-300 zeta za używkę

nie chodzi o to ze nie chce rozebrac..tylko jemu tak samo po grzyba te duperele jak i tobie ja mogac kupic dobre drzwi w identycznym kolorze razem z calym uzbrojeniem zdecydowanie wolalbym tak niz kupowac i przekladac..ale fakt ze czasem mozna za niska cene kupic nowke gola do lakieru..i w wypadku espero to niezla opcja..bo jakie by nie byly uzywane to i tak lada moment zaczna rdzewiec