Przyciemnianie szyb tylnych drzwi!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie skończyłem przyciemniać w swoim kombiaczku szybki tylnych drzwi, było wiele problemów i okazało się że całą szybe mam pokropkowaną prawdobodobnie opiłkami po spawaniu i cięciu. Troche widać to teraz po folii bo są kropki ale i tak efekt jest zajefajny. Jutro wrzuce krótką fotorelacje bardziej z wyciągania szyb niż z oklejania bo to pierwsze to jest dosyć męczące. Pozdro.

Super czekam na relację z wyciągania. Sam miałem zrobić, ale jak wziąłem się za szybę to zapomniałem o aparacie

Gdzie kupiles folie?? Nie boisz sie ze bedzie odpadac za jakis czas. Sam nosze sie z zamiarem przyciemnienia, ale nie raz widzialem na ulicy gostkow ktorym jakos to tak brzydko odchodzi, zrywa sie, czy cos tam, nie wiem jak to okreslic. Nie chcialbym takiego efektu, a znowu oddac komus do przyciemnienia to troche kosztuje....
Z gory dziekuje za podpowiedzi...

Ukashek jak kupisz dobrą folie i dobrze to zrobisz nic nie odejdzie anie nie bedzie żadnych innych problemów najważniejsze byś dobrze przygotował szyby.

Nie wiem jak wy ale ja miałem problem z wyciągnięciem szyb z tylnych drzwi więc podam kilka wskazówek bo druga mi już poszła szybciutko.
Na początek ściągamy wewnątrz tapicerke

następnie delikatnie podważamy ten czarny plastik w rogu i go zdejmujemy
Free Image Hosting at www.ImageShack.us">
terazodkręcamy zaznaczoną śrubke i ściąggamy ten plastik od zewnatrz
tak to wygląda bez plastików
usówamy wszystkie uszczelki ęwnątrz i na zewnątrz

i zabieramy sie za ścinięcie szyby
najlepiej delikatnie podważać od dołu raz z przodu i raz z tyłu

następnie odkręcamy szyne i ją wyciągamy

Uwaga w instrukcji piszą że są tylko 3 śrubki ale jest też 4 na dole
A tak wyglądają już wypatroszone drzwi
i oklejamy szybke
na koniec skręcamy wszystko w odwrotnej kolejności i drzwi już są zrobione.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us">Free Image Hosting at www.ImageShack.us">

[ wiadomość edytowana przez: spychacz dnia 2005-08-24 21:34:56 ]

[ wiadomość edytowana przez: spychacz dnia 2005-08-24 21:36:12 ]Free Image Hosting at www.ImageShack.us">

[ wiadomość edytowana przez: spychacz dnia 2005-08-24 21:37:30 ]

szyby okleiłem super ale wklejanie fotek to mi wogóle nie idzie

Ja niestety musze oddać autko do ściemnienia fachowcą bo w moim 3-drzwionym essim nie tak łatwo zrobić to samemu. A jeśli chodzi o cene za robótke to krzykneli sobie 280zł - jak myślicie dużo czy raczej normalka ?

280 za ile szyb? i z folia tak?

Za trzy szyby czyli cały tył. Folia wliczona w cene.

Tak sobie pozwoliłem bo mi się źle czytało

2005-08-24 21:32:04, spychacz pisze:
Nie wiem jak wy ale ja miałem problem z wyciągnięciem szyb z tylnych drzwi więc podam kilka wskazówek bo druga mi już poszła szybciutko. Na początek ściągamy wewnątrz tapicerke następnie delikatnie podważamy ten czarny plastik w rogu i go zdejmujemy
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
terazodkręcamy zaznaczoną śrubke i ściąggamy ten plastik od zewnatrz
tak to wygląda bez plastików
usówamy wszystkie uszczelki ęwnątrz i na zewnątrz
i zabieramy sie za ścinięcie szyby najlepiej delikatnie podważać od dołu raz z przodu i raz z tyłu następnie odkręcamy szyne i ją wyciągamy
Uwaga w instrukcji piszą że są tylko 3 śrubki ale jest też 4 na dole
A tak wyglądają już wypatroszone drzwi
i oklejamy szybke
na koniec skręcamy wszystko w odwrotnej kolejności i drzwi już są zrobione.

Oj ale chyb agdzies się zamieszął kulminacyjny moment

ja z wyciągnięciem szyb i oklejeniem nie miałem problemów.

Ale założenie spowrotem zajęło mi chyba 2 godz. Jak juz doszedłem co i jak to drugie drzwi poskładałem chyba w 15 min.

Cytat:
2005-08-24 23:47:22, ThomasB pisze:
ja z wyciągnięciem szyb i oklejeniem nie miałem problemów. Ale założenie spowrotem zajęło mi chyba 2 godz. Jak juz doszedłem co i jak to drugie drzwi poskładałem chyba w 15 min.

No właśnie wyjąć wyjołem, a z włożeniem miałem takie problemy, ze do dziś nie wiem jak to zrobiłem

nie no włożenie to jest bajka wystarczy lekko posmarować tą uszczelke i równo przycisnąć i jest git.

sensey: mi koles zaspiewal 400 za wszystkie szyby w mk4 cabrio...

Cytat:
2005-08-25 07:40:40, spychacz pisze:
nie no włożenie to jest bajka wystarczy lekko posmarować tą uszczelke i równo przycisnąć i jest git.

widzę ze jakimś cudem nie natknąłeś się na te problemy co ja, bo ja nie o tym piszę

Powiedzcie mi jaka folią najlepiej jest oklejac ? i gdzie ja kupic ? bo tez nosze sie z zamiarem oklejania autka. A jak najlepiej tzn najłatwiej i najładniej okleic te trujkaciki z tyłu samochodu ? musze je wyciagac czy odkrecic wsztstkie plastiki ??

Cytat:
2005-08-24 21:46:39, sensey pisze:
Ja niestety musze oddać autko do ściemnienia fachowcą bo w moim 3-drzwionym essim nie tak łatwo zrobić to samemu. A jeśli chodzi o cene za robótke to krzykneli sobie 280zł - jak myślicie dużo czy raczej normalka ?

Za 3 szyby to drogo... ja za tyle robie kombiaka 5 szyb

Za 3 drzwiowy 200 zeta bez koniecznosci demontazu szybek.

MavMkV: a jaka mniej wiecej powinna byc rozsadna cena za mk4 cabrio wszystkie szyby?