MotoNews.pl

Kilka pytań o drobne naprawy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. A wiec bende miał troche czasu i chcem pomajstrowac przy moim escorcie z 92r 1.3. Zauwazyłem niedawno ze w prawym przednim kole coś piszczy, po zdjeciu kola okazało sie ze klocek jest tak blisko tarczy zo ciagle o niego ociera, nie za mocno ale jednak, po odkręceniu zaworu odpowietrzajacego zaczął kapać płyn, wiec chyba nie jest zapowietrzony. Drugie pytanie dotyczy podnoszenia esiego, mam nowe progi i nie chcem ich zniszczyc przy podnoszeniu, czy są inne takie miejsca gdzie mógłbym go podnieść bez problemu ??. Kolejne pytanie dotyczy klaksonu, Nie chce sie wogule wciskać a nie mam pojęcia jak go sie rozbiera. Ostanie pytanie chodzi o zbierznośc kół przednich, moja genialna siostra kiedyś 2 razy mocno uderzyła kołem o krawęrznik i teraz trcohe zciąga na jedną strone, czy da sie to zrobic samemu czy lepiej niech to zrobią zawodowcy i jaki jest tego koszt ?? . No to juz wszystkie pytania, moze troche za duzo czytania ale był bym wdzieczny za odpowiedzi. Pozdrawiam

zbieznosc oddaj do zrobienia fachowca koszt to od 30 do 60 tak sie spotkałem. acha i zbieznosci nie usstawi ci nikt jesli bedziesz miał luzy w zawieszeniu.

PODNOSZENIE SAMOCHODU

Za pomocą podnośnika z wyposażenia samochodu

Z każdej strony samochodu przewidziano dwa miejsca (A, rys. 0.6), w których można umieścić głowicę podnośnika. Miejsca te są oznaczone wgłębieniami wybitymi z boku w dolnej części nadwozia.

Za pomocą podnośników obsługowych

Przewidziano cztery miejsca do podnoszenia samochodu za pomocą podnośnika przewoźnego (B, rys. 0.6). Służą one także do podnoszenia całego samochodu za pomocą podnośnika
dwukolumnowego (wyposażonego w cztery wysięgniki). Cztery miejsca (C, rys. 0.6) są przeznaczone do umieszczenia podstawek warsztatowych. Uwaga. Do podnoszenia tylnej części samochodu nie wolno wykorzystywać belki poprzecznej zawieszenia tylnego, gdyż grozi to jej uszkodzeniem.

......wszelkie podobieństwa przypadkowe

ok fajno to zbierznosć i podnoszenie mam juz wyjaśnione, serdeczne dzieki za poświęcony czas, zostaje jeszcze klakson i ten nieszczesny hamulec

mozesz tez podniesc za srube mocujaca wahacz.Ale to zalezy od zastosowanego lewarka
Pozdrawiam

sygnal sobie sprawdz na krotko podlacz pod akumlator czy wogole dziala a odnosnie hamulca to sprawdz stan gumek na tloczku i czy tloczek porusza sie w miare swobodnie byc moze jest zapieczony i dlatego klocek nie odbija od tarczy

Lewarek mam orginalny od forda, a z kalksonem i hamulcem zrobie tak jak pisze zeberko. thx