| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
janisz ŁADZIARZ 2107 1.5 , 2101 '75 ... Warszawa | 2004-01-11 12:00:45 Był kiedyś podobny post.
+ : wygląd zewnętrzny, tylni napęd, jeszcze wiele rzeczy - : jakość niektórych elementów; jest to samochód dla ludzi mających pojęcie o mechanice |
zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2004-01-11 18:20:10 ja mojej ładziance daje same + bo prawdziwa sympatia to także akceptacja wad, dlatego też minusy (a jest ich bardzo mało) zamieniam na plusy co do klubu-opieram sie na takich samych zasadach jak przy ocenie łady-same plusy |
soop SYMPATYCZNY GOŚĆ PT Cruiser 2.4L Limi ... Białystok | 2004-01-11 18:44:17 Zaczne od minusow:
- to co ostatnio pisalem, nie podoba mi sie jej prowadzenie, zawieszenie i uklad kier. - jakosc czesci, to jest makabra - koniecznosc regularnej kontroli stanu techn. - rozne dziwne odglosy, ktore czasem wydawac, a ktore wywoluja takie poddenerwowanie, bo przeciez "cos nie gra" - brudzi sie No a teraz plusy: - sporo miejsca - koszty utrzymania, podejrzewam ze nie stac byloby mnie jako studenta na robienie ponad 30 tys. km rocznie innym autem, koszty czesci, przegladow, itp. - autko z dusza - osiagi - moim zdaniem rewelacja, kiedys myslalem ze lada smiga porownywalnie do DF, Poloneza i Wartburga, nadal uwazam ze powinnismy niektorych kolegow z FSO AK wyprowadzic z bledu - cos co ciezko wyrazic slowami, taka pewnosc ze zawsze mnie dowiezie na miejsce, nie zdazylo mi sie stac nia na drodze w oczekiwaniu na lawete, chociaz trase Bstok-Wawa zrobilem w ciagu 3 lat studiow grubo ponad sto razy - dojezdzalem ZAWSZE, kiedys nawet odkrecila mi sie nakretka od koncowki kierowniczej - kierowalo sie tylko jednym kolem - no i Wy drodzy klubowicze, bez LKP nie ma internetu |
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-01-12 02:26:31 Witam
a mi się właściwie podoba prowadzenie się mojego autka tak naprawdę póki nie wjadę na koleiny, to i na zkretach przyzwoicie, i na prostej też pewnie, może to zasługa niższego profilu opony (14"), trochę pewnie dlatego że mam zawieszenie po remoncie. układ kierowniczy, hmmm.. teraz zima mam lekkie wspomaganie jakość czesci, faktycznie ostatnio makabra, właściwie ostatnie dobre cześci kupowałem na poczattku lat 90 tych, kiedy można było kupic sproro od ruskich na rynku, teraz pozostaje kupowanie czesci albo markowych, zachodnich, w sumie nawet niewiele droższych, albo staranna selekcja, jesli to tylko możliwe. koszty utrzymania? ekstremalnie niskie, jesli nawet wziąc auto na gwarancji, to koszty przeglądów gwarancyjnych niektórych aut, to więcej niż wkładam w naprawy bieżące 15 letniego auta osiągi?... hmmm... wole się nie wypowiadać dopóki nie wstawię conajmniej 1500 z mojego kombiaka, niezawodnośc?... hmmm.. nie licząc ostatniej wpadki z aparatem zapłonowym, to tak naprawdę Łada nigdy nie zawiodła, a wszelkie awarię były łatwe do przewidzenia, to jedno z tych aut które stukaniem, rzęzeniem ostrzegają, ze coś nie gra i prosi o naprawę, z reguły daje wróćić mimo uszkodzenia, do domu z drugiego końca Polski, klub?.. fajna atmosfera, zawsze mozna liczyć na pomoc któregos z kolegów, sporo nowych ciekawych znajomości minusy?.. hmmm.. auto nie jest "trendy", zbyt wielu idotom musze sie tłumaczyć ze je po prostu lubie... brudzi sie... PS, co mnie podkusiło żeby kupić białe auto??????
acha, już sobie przypomniałem, okazja |
Michal_Krakow SYMPATYCZNY GOŚĆ Lda 21072 Kraków | 2004-01-12 11:14:37 JA NAPISZE KRÓTKO !!!
plusy : -jeszcze nigdy nie wracałem do domu na nogach !!! minusy : -raz zdarzyło się ze nie odpaliłem ( a u mnie jest 6 roczek ) WIĘC TO TEZ JEST PLUS !!!! Po podsumowaniu : -moja ŁADA 21072 ma same plusy !!!! KLUB : - podobnie jak ŁADA --- SAME PLUSY !!! ------------------------------------------------- Pozdrawiam Michał |
misiekns ŁADZIARZ Lada Samara / PF 126p Nowy Sącz | 2004-01-13 01:48:20 Ja tam nie narzekam, chociaz czasem trzeba cos dolozyc i pokrecic przy aucie, ale coz... w sumie kazde uzywane auto przeciez tego wymaga Ja szybko sie przekonalem do Samary, chociaz wczesniej mialem zamiar kupic poloneza, ale teraz widze, ze zdecydowanie w porownianiu tych aut zwycieza Samara. No moze pod wzgledem wygladu wnetrza troche gorzej, ale przeciez nie to jest najwazniejsze Pozdrawiam ! P.S. Zapomnialem o jeszcze jednej waznej rzeczy - dzieki posiadaniu Samarki moge nalezec do LKP |
magik vw golf mk2 Dąbrowa Górnicza | 2004-01-13 14:38:03 jedyne co mi się nasuwa od razu na myśl,to bardzo niska trwałość części.
resztę przeboleję... łada idealnym autem nie jest,ale porównując jej walory w stosunku do ceny - opłaca się uważam,że jeśli tylko się o nią odpowiednio zadba,będzie się potrafiła odwdzięczyć [ wiadomość edytowana przez: magik dnia 2004-01-13 14:38:32 ] |
Piotr_Kraków SYMPATYCZNY GOŚĆ TOYOTA Avensis Wagon ... Kraków | 2004-01-13 19:09:30 + mojej Łady:
1 jest moja 2 jest niezawodna oraz mocna-silnik, tania w utrzymaniu, szybka,twarda w zakrętach, miękka na wybojach, pewna, wierna, posłuszna, pakowna, pancerna, delikatna, bezpieczna, nie kradną tego modelu. - mojej Łady - nie wybacza mojej bezmyślności (ostatnio wymieniłem bak), wygląda trochę nie z tej epoki(areodynamika Nasz Klub Jak widac rośnie szczęśliwie w siłę! Należę do nielicznych, którzy byli przy jego zakładaniu. Jestem jedną z kilku osób, które towarzyszyły mu od pierwszych minut istnienia!!! - Ech, aż miło patrzeć jak wygląda to dziś, no może z małymi wyjątkami, ale o tym nie warto pisać. Warto natomiast napisać, że fantastycznie się bawimy na spotach, zlotach, dyskusjach na forum... i to jest ważne. Ważne są znajomości i przyjaźnie, które tu się rozpoczeły. Ważni są ludzie, którzy tworzą klub i deklarują pomoc wszystkim klubowiczom w potrzebie. I wiecie co? Dzięki Wam wszystkim! Niech moc będzie z nami...... |
maniek6210 SYMPATYCZNY GOŚĆ BMW E34 520i bialystok | 2004-01-13 20:46:57 A ja powiem tak:
+tani w zakupie,częściach,itp. +pojemniejszy od poldolota (przynajmniej 2104) +zimą gorączka wewnątrz -niepodoba sięmojej żonie -awaryjność zależy od modelu -bez gazu nieopłacalny jak poldek -trudny do zakupu w dobrym stanie -zawieszenie do poprawienia(miękki) Ogulnie minus ale jakbym miał japończyka za te pieniądze to minus na konczie w banku byłby naprawde długi. |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-01-13 22:20:13 Miły - zawsze w ładzie możesz sobe ga założyć. I masz dużą ekonomiczną fure w porównaniu z tym żelazkiem!!!! |
-VoDz- SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Białystok | 2004-01-13 23:36:17 Mily tico hmm.... wiesz jezdzilem kiedys tym autem. Ogolnie nie jest zle ale tak.
Bezpieczenstwo: Wiesz wole auto ruskie z dawnych lat niz nowa tania cegle Wyglad: Nie wiem jakos bardziej mi pasuje w ladzie. Tico za kwadratow dla mnie jest. Jakbym wsiadal do pudla po tv. Ja sie w nim wyobcowany czuje. Wyglada dla mnie jak zrobic byle zrobic, sprzedac i sie podniecaj... takie mam odczucie. Nie posiada jednak zadnego charakteru jak np. Lada nie ma klimatu (o!). Koszta: Coz no nie bede dyskutowac czy tansze gaz zalozysz nawet w tico i sr.. na to bo tanio wychodzi. |
adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2004-01-14 00:02:07 Mily, moi znajmomi mieli tiko i jest to szyt jakich malo....
juz lepiej kup warczyburga albo kartona... -plusy: jest, jedzi. moja. minusy.... stara zuzyta nieekonomiczna masa, nie chce mi sie pisac klub.... hm.... kiedys bylo fajnie... zanim... (.......cenzura) |