Audi A8 4.2 V8 instalacja mieszalnikowa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jestem zainteresowany zakupem Audi A8 4.2 V8. W aucie tym obecny jeszcze właściciel założył instalację na mikserze. Twierdzi, że z autkiem nie ma problemów i że ta instalacja bardzo dobrze sprawuje się w tym silniku. Mam pytanie czy ktoś miał może doczynienia z tego typu instalacją w takim silniku, czy ma prawo to dobrze działać?
Dodam, że auto mi się podoba i jestem zdecydowany je kupić. Jeżeli ta instalacja się nie sprawdzi to po prostu ją usunę. W związku z tym też mam pytanko. Ile może kosztować usunięcie instalacji gazowej? Czy możliwe jest aby zostawić część obecnej instalacji np. zbiornik i jakieś przewody a wyrzucić mikser i założyć sekwencję? Jaki to byłby koszt.
Jak instalacja byłaby najlepsza do tego silnika?
Pozdrawiam.

Witam! No tak wlasciciel zalozyl instalke na mikserze i jak myslisz dlaczego sprzedaje auto? - bo nie chce miec BUUUM Niestety Jak chcesz jezdzic na gazie pozostaje Ci tylko wtrysk gazu, cena do V8 to pewnie jakies 6000 PLN a ze starej instalacji zostawic mozesz tylko butle z wielozaworem. Powodzenia!

Nie znam sie bardzo na gazie ale do tak duzego silnika trzeba raczej sekwencje zalozyc...
Nie wiem jaki ma kolektor takie audi bo jak plastik to tym bardziej nie powinen zakladac gazu na mieszalniku.
Sekwencja do takiego audi to chyba koszt ok 5500zl

Cytat:
2005-09-13 20:40:55, jabolos pisze:
Witam, jestem zainteresowany zakupem Audi A8 4.2 V8. W aucie tym obecny jeszcze właściciel założył instalację na mikserze.

Napisz priv do uzytkownika Prowo. Wyrzucał z takiego silnika wtrysk ławowy i wkładał Prinsa

pozdr, Robert