MotoNews.pl
3 Max moment obrotowy w 1,5 12V Turbo (113993/89) - NT

Max moment obrotowy w 1,5 12V Turbo

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie!
Mam pytanie.
Może ktoś się orientuje jaki maksymalny moment obrotowy osiąga silnik 1.5 12V turbo? Szukałem w różnych źrudłach i niczego nie znalazłem Zgóry dziękuję za info
Pozdro

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2005-09-12 16:55:18 ]
[ powód edycji: zmiana tematu wątku ]

piszę z pamięci jak sprawdzę to ew. się poprawię
w granicach 150 - 160Nm

Dzięki wielkie za info. Jak będziesz miał dokładne dane to podeślij.
Pozdro

a dokladnie 167Nm

te 167 to zdaje się w tym nowszym silniku, najmniej znalazłem 155Nm, z tymi danymi to dziwna sprawa bo dla wolnossących podają moce od 82 do 97KM to i momenty też pewnie różne;
turbo w dwóch wersjach, różnica mocy 1KW, pewnie jakaś optymalizacja przebiegu momentu i takie tam

Mój engine ma 116 KM i tyle o nim wiem. A miło byłoby sie np dowiedzieć że ma ok 180 Nm ale chyba tylu nie ma. Dzięki za info. Ale mam plan jak tu mocy dodać Założy sie turbinkę Gareth T2 nadmucha 0,6 - 0,8 bara i będzie fruwać hyhyhyhy. No jeszcze intercooler sie upcha i zaworek upustowy. Będzie robić boooof. Ale to dopiero na wiosnę chyba. More power )))

[ wiadomość edytowana przez: doman1001 dnia 2005-09-15 11:28:11 ]

no mo zna robic troche rzeczy ale zapraszam na forum jest watek o scoupe i tam piszemy wszystko co nas bli na temat tego samochodu oki a co do 180 nm i 115 km to byłby nie lada wyczyn jak na ten silnik te doladowanie