| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
paweldm DEADSOUL Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2004-02-04 20:23:49 Ja przy takim silniku jak ty mam instalkę II generacji firmy BRC z kompem i silnikiem krokowym, bez żadnych ograniczników. Do oporu silnika nie kręciłem, ale zdarzało mu dojść do ok 5500 i nie było żadnych problemów.
Wtrysk o którym wspominałeś też mi proponowano. Jest to instalacja do silników z plastykowym kolektorem dolotowym. |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2005-09-03 08:08:58 Wad?? Jedyna wada II generacji to to że ma założone zwężki w dolocie jak pisze Elvizz13 i na benie nie chodzi jak zła.I to jest jedyna wada.Z tą sekwencją to jest tak że jak chcesz żeby zapierniczała jak na paliwku tu musi dużo więcej spalić,a jak bedzie ustawiona żeby mniej spalała to po co zakładać sekwencje.
U nas w dużo ludzi się zna na instalkach LPG,żekł bym że najlepiej w całej polsce.I nawet kumpel sobie do Forda Explorera 4.0 zakładał II generacje i obyło sie bez wystrzałów,BMW 7 3.0i ,BMW 7 3.5i,dlatego jak ktoś pisze że II generacja mu strzela to płakać mi sie chce że tacy partacze są a nie gazownicy.Chociaz jest i kilku takich u nas pseudo gazowników Moi kumple sekwencje zakładają tylko do niektórych silników BMW,bo to straszne czułe auta i lubią strzelać.
Kilka E36 M3 jeżdżacych w Radomiu jest na zwykłej instalce II generacji i wystrzałów nie ma.Dlatego sekwencje zakładają tylko na wyraźne życzenie klienta. Każdy mysli że jak sekwencja to juz problemów nie bedzie,cały czas na regulacje przyjeżdżają ludzie którzy pozakładali sekwencje w różnych częściach mazowieckiego i cały czas coś jest nie tak i nie potrafią im nigdzie tego ustawić.Takie moje zdanie.Zrobisz jak uważasz bo to twoja kasa. Pozdrawiam |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-09-03 09:32:39 olobono mam taki sam silnik i generalnie nie pakuj sie w drogie sekwencje bo ecotec b dobrze sobie radzi np na intalce elpigaz 2 gen z kompem hevelius koszt to 2.000 pln sam przejechałem ponad 50 tkm i zero strzałów i wybuchów a róznicy mocy praktycznie nie odczuwam .. |
![]() art23 DEADSOUL Omega B FL Caravan Zawiercie | 2005-09-03 14:08:04 podejrzewam ze to taki satry watek ze gaz juz sobie zalozyl ja tez mam II gen i sobie chwale ![]() |
Potatoe Omega B Caravan (aut ... Gdynia | 2005-09-03 14:23:35 ja mam BRC II generacji od 2 miesięcy i nie narzekam.
założyłem taką bo nie miałem już więcej pieniędzorów i na szczęście dla mnie przy II gen. na benzynie silnik może chodzić tak sobie a na gazie powinien dobrze; natomiast sekwencja musi chodzić idealnie na benzynce aby biegać na gaz. Poprzednik troche dorżnął moje autko i teraz ciągle coś naprawiam (ale przynajmniej jezdże). w przyszłości i tak założe sekwencje ale juz w następnej omesi. |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2005-09-03 17:24:22
Stary wątek? Olobono od 3.30 03.09.2005 na pewno zdążył już sobie założyć |
DrA ![]() eS ... | 2005-09-03 18:11:27
Co Ty nie powiesz |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2005-09-03 19:33:15
Hahahahaahahahaahahhaha Slow mi brakuje normalnie..... |
MEGA_3 LOB WETERAN caravany dziwne Kalisz | 2005-09-03 19:58:08 czyli : skoro nie widac różnicy to po co przepłacać...
|
zork LOB SYMPATYK Saabolot Wrocław/Kalisz | 2005-09-03 20:00:39 te Radomskie juz w wiekszosci bez gazu, te z 2gen mialy patenty wlascicieli wykorzystujace ITB (oddzielne przepustnice na kazdy cylinder) |
autoseba Jeep Wrocław | 2005-09-03 21:31:29
Hmm...BMW czułe auta dla "twardzieli" |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2005-09-03 21:49:23
A ja tam walę instalację gazową. Mnie pali 6 litrów średnio i mam to gdzieś. Ten tekst o nie wybuchających był niezły ... ...stoim, rozmawiamy na zlocie, podjeżdza gośc z senatorem B super auto, jedziemy sie przejechać itp itd silnik 3.0 24v, podświetlenia, ogólnie BARDZO ŁADNY SAMOCHÓD.... pada skaramentalne pytanie "gaz strzela?" odpwiedź "nie, jeszcze nigdy" Odwozi nas, odjeżdza, a tu pierdut, kolo po hebalch, podnosi maskę coś grzebię, my idziemy w jego kierunku (100 m), maska opada, gośc wsiada i odjeżdza, widać wprawę miał skoro anty-wybuch po ciemku poprawił ..... a mówił ze jeszcze nigdy .
I zeby nie było ze to i tamto, gaz to zło ale się opłaca i już, sam kiedyś zalożę .
Tylko nie wciskajcie kitu. |
DrA ![]() eS ... | 2005-09-03 22:04:36
... i do obrzygania Czas Ci stanal na II generacji i jakies mity wypisujesz. Mi gaz nie strzela... ale jak czytam to czasami strzela mnie co innego. EDIT : Ta... RS6 niechybnie byc to musial
[ wiadomość edytowana przez: DrA dnia 2005-09-03 22:06:34 ] |