Czy gość chce naciągnąć mnie na kase???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!

zamieściłem już na tym forum jeden post na temat gazu sekwencyjnego do 206-tki 1,1 kilka dni temu...mówiłem tam o instalacji sekwencyjnego wtrysku gazu której koszt wynosił 3300 zł(taka i w tej cenie instalacja została mi zaproponowana do mojego peugeota, jest to instalacja produkcji włoskiej). Teraz gość po kilkudniowym namyśle i sprawdzeniu bodajże numeru silnika stwierdził, że musi jednak założyć tylko i wyłącznie droższą o 1000 zł instalację produkcji japońskiej w związku z tym moje pytanie dlaczego tak postąpił?czy może rzeczywiście potrzebna jest taka instalacja?czy chce on tylko więcej zarobić?czy faktycznie są na rynku instalacje sekwencyjnego wtrysku gazu produkcji japońskiej i czy są one dobre, lepsze od włoskich?
proszę o opinie i porady!

pozdrawiam!

Ja o japońskich nie słyszałem. Jedyna japońska rzecz, która mi się kojarzy z instalacjami LPG to wtryskiwacze KEIHIN stosowane w BRC Sequent.
Lepiej zmień gazownika. MZ chce Cię naciągnąć.

Witam! Jest tylu gazownikow ze... po prostu jedz do innego gaziarza zapytaj go jaka jest jego propozycja i co on o tym wszystkim sadzi.

tak wiem !

jedna rzecz, która mnie dziwi to fakt, iż mojemu Tacie( passat 1,8 turbo 20V rocznik 2001) zaproponował właśnie tą tańszą , włoską opcję za 3300 zł i powiedział, że w przypadku passata nie ma problemu bo może być i ta tańsza, włoska instalacja i ta droższa-japońska...ale w przypadku 206 powiedział, że tylko ta droższa opcja!dziwi mnie to, a gorsza rzecz to taka, że zakład ten cieszy się opinią dobrą i klienci są zadowoleni z ich usług i jeszcze do dziś byłem zdecydowany na montaż właśnie tam gazu

[ wiadomość edytowana przez: shiverek dnia 2005-09-13 21:52:54 ]

jedx do jakiegoś porządnegodużego zakładu...przy zakładaniu instalki nie ma co oszczędzać, załozysz jakąs niewiadomego pochodzenia u jakiegoś magika w garażu i potem bedziesz miał ciagle problemy i władujesz jeszcze sporo kasy

zobacz w ElpiGaz

pozdrawiam

shiverek. Nie operuj krajem pochodzenia instalacji tylko producentem/modelem (np. OMVL Dream XXI N lub BRC Sequent 24). Wtedy dużo się dla nas wyjaśni.

żebym ja tylko znał producentów i modele to napewno byłoby dużo łatwiej, niestety jestem troche nowicjusz w sprawch lpg i na dzień dzisiejszy dysponuje tylko takimi danymi...dziwi mnie jadnak fakt, iż inny gazownik powiedział, że jako tako nie ma instalacji gazowych typowo japońskiej produkcji, ale, że są włoskie z listwą japońską czy coś w tym stylu...eh sam już nie wiem!trudno!

pozdrawiam!

shiverek. Dowiedz się jakie są nazwy tych instalek. Co do japońskich instalek to jest tak jak powiedział Ci ten drugi gaziarz. Jedynym japońskim akcentem (jak już wcześniej wspomniałem) jest "listwa" wtryskiwaczy w włoskiej instalce BRC Sequent (ale nie "24").

Witam.
Jest jeszcze Holenderska instalacja VSI PRINS także z wtryskiwaczami KEICHIN.
Tak więc róznica w cenie instalacji jednak odzwierciedla jakość chociażby wtryskiwaczy.
w tym wypadku możesz wybierać czy na wtryskiwaczach masz zrobić 30 tyś km. czy 130 tyś. km.

No i ten drugi miał rację. Japońce robią tylko listwy wtryskowe (na marginesie bardzo dobre) do instalacji. No chyba, że coś się zmieniło i Japońce też zaczęli oszczędzać.