Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
RATMAN Astra F Łódź | 2005-09-14 07:35:01
A tak OT - w czym masz ten silnik - nie w poldku przypadkiem ![]() |
![]() Krzysztof-Fleszer Lada 2107 Krakow | 2005-09-14 18:34:26 Witam.
Podlaczam sie do tematu, poniewaz planuje instalacje gazu do mojego autka - 2 podwojne gazniki dellorto - czyli prawie to samo co solexy-moje sa rowniez poziome. W zakladach instalujacych gaz, ciagle namawiaja mnie na wiercenie gaznikow i wstawianie dysz. Mi bardzo szkoda gaznikow, wiec nie chce ich wiercic, i szukam innego rozwiazania. W katalogu BRC, znalazlem mixer(jesli nie fachowo to przepraszam) o numerze LPG 12MX01990001 - pod dwa podwojne gazniki dellorto. Nie mam pojecia czy to jest mixer pod poziome gazniki-ale ja wlasnie pod takie poszukuje. Czy ktos z was bedzie to wiedzial? Dodam ze w tym samym katalogu pod 2x solexy tez figuruje ten sam mikser. A moze w ogle lepiej zastosowac zwykle miksery? Z tym ze nie doszukalem sie w zadnym katalogu-moze ktos z was poleci jakis katalog/firme ktora ma cos takiego-zdjecie. ![]() Z tym ze slyszalem ze jest problem z wolnymi obrotami na takim mikserze. Jak czytam wasze wypowiedzi to dochodze do wniosku(byc moze mylnego-jesli tak to prosze o wyprowadzenie mnei z bledu), ze mozna by nawiercic tak jakby kolektor dolotowy, i w niego wstawic "dysze" z gazem. Mam na mysli uklad - glowica,dolot,dysza z gazem,gaznik. Czy ktos z was moze mi powiedziec jak najlepiej wstawic gaz pod dwa podwojne gazniki dellorto 40 dhla poziome ? Chcialbym tylko aby nie gasl na wolnych obrotach(ktore moga byc sobie i 1200 RPM) i zeby chcial jezdzic - osiagi mnie nie obchodza, ma jechac i byc w stanie przemiescic sie z 4 osobami i bagazem ![]() Palic moze nawet 2razy tyle co benzyny. |
![]() Krzysztof-Fleszer Lada 2107 Krakow | 2005-09-15 12:31:32 Bylem dzis w FIRMOWYM zakladzie BRC - z pytaniem o mixer BRC wlasnie z tym numerem katalogowym co podalem, i gosc w ogole nie mogl sie doszukac. Ja wziolem katalog do reki, i znalazlem - dziwne ze po marce samochodu gosc nie umial znalesc. Ja znalazlem ale na zdjeciu.
Powiedzial mi, ze i tak nawet jak bede mial mnikser to oni mi tego nie zaloza bo sie nie znaja! Ehhh wkurzajace to jest - firmowy zaklad BRC, ale BRC miksera nie zaloza ![]() Niestety nie mam pewnosci 100% ze ten mikser jest pod poziome, a nie np pod pionowe gazniki. Choc w katalogu BRC, ten sam figuruje pod 2xdoubble body dellorto, jak i pod 2x doubble body solex. O ile z dellorto pionowymi sie spotkalem, tak z solexami nie(ale pewnie sa) Pytanie czy byly alfy na solexach/dellorto pionowych? A moze ktos z was wie czy mikser ten: ![]() bedzie dzialal z poziomymi gaznikami dellorto? Nadmienie ze w katalogu widnieje tylko opis 2x doubble body dellorto - ale nie wiadomo czy poziome, czy pionowe. Z tego co ja sie orientuje alfy byly na poziomych, ale czy na pionowych tez tego nie wiem. Z tad pytania. Co do moich wymagan apropos wolnych obrotow - to dla tego tak- ze charakterystyka mojego walka przewiduje wolne obroty 1100 RPM ![]() A od "kopa" - chcialbym miec benzyne, i dla tego wole rurowy mikser, aby nie zdlawic zwyklym. |