MotoNews.pl

[accent 2] Czy są zamienniki piast tylnych?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam bardzo dziwną sytuacje: z dnia na dzień ( DOSŁOWNIE ) zaczęło mi wyć z tyłu łożysko. Nic nie było jeszcze sprawdzane w warsztacie i być może jest to coś innego ( nie wiem za bardzo co to miałoby być innego, ale.... )

Od 40km/h wyje/rzęźi łożysko tylne ( zdaje sie że prawe ) Dałem w warsztacie VIN i poprosiłem o sprawdzenie cen i wyszło, ze cała tylna piasta jest dostępna za 380 PLN i nie ma żadnych innych możliwości

Czy ktoś już przerabiał ten temat i mógłby mi co nieco podpowiedzieć ?

Warto szukać dalej czy po prostu trzeba te 400 zeta wyłożyć i koniec?

Czy może być coś innego co wyje jak łożysko a nie jest łożyskiem ?

Od razu dodam, że luzów żadnych w zawieszeniu nie i wszystko jest ok. Wiem, że to dziwne ale czy to możliwe żeby dosyć stare opony nagle zaczęły tak WYĆ ?

Jakoś na dniach podjade do warsztatu na diagnoze to dopisze jak sprawa wygląda...

Potrzebna dodatkowa informacja, czy masz ABS?

Cytat:
2008-02-05 22:31:25, kpawel pisze:
Potrzebna dodatkowa informacja, czy masz ABS?

Nie, nie mam. Cholercia zapomniałem dopisać

A i żeby nie było, że nie sprawdzałem to patrzyłem sobie w JC na stronie i generalnie to by sie nawet zgadzało co do ceny i możliwości wyboru ( znaczy ich braku )

W JC za 300zł KANACO
W Intercars za 400zł SKF

Możesz jeszcze tutaj zapytać
MKS

Cytat:
2008-02-05 22:43:18, kpawel pisze:
W JC za 300zł KANACO W Intercars za 400zł SKF Możesz jeszcze tutaj zapytać MKS

Dzięki Czyli jednak 400 zeta nie wyjęte Nie rozumiem tylko dlaczego to łożysko ( zakładam że mam racje ) zaczęło wyć dosłownie z dnia na dzień. Nie było żadnej dziury, żadnego strzału w krawęźnik, no po prostu nic a nagle taka akcja :/

BTW: warto dopłacać do SKFa?

[ wiadomość edytowana przez: kml dnia 2008-02-05 22:52:25 ]

U mnie SKF 310 zł

Cytat:
2008-02-06 09:48:17, BartBartez pisze:
U mnie SKF 310 zł

W sensie u Ciebie Ciebie czy u Ciebie w lokalnym sklepie?

Cytat:
2008-02-06 10:04:42, kml pisze:
W sensie u Ciebie Ciebie czy u Ciebie w lokalnym sklepie?

Tak w sklepie w którym pracuje

[ wiadomość edytowana przez: BartBartez dnia 2008-02-06 12:33:53 ]

Cytat:
2008-02-06 12:04:29, BartBartez pisze:
Tak w sklepie w którym pracuje [ wiadomość edytowana przez: BartBartez dnia 2008-02-06 12:33:53 ]

Dobra cena Ja postanowiłem dozbierać do SKF'a i póki co ograniczyc do minimum jazdę

Temat wygrzebuje żeby dopisać iż na dzień dzisiejszy SKF tył, bez ABS kosztuje ok 420 PLN a wyrób pt JC AUTO kosztuje ok 220 PLN

Jutro jade to w końcu zrobić i tak jak na początku zdecydowałem się na SKF'a pomimo jego nie fajnej ceny.

Musze się jednak przyznać, że kusi mnie opcja żeby kupić JC auto i wymienić od raz dwie strony tak żeby mieć spokój i zapomnieć o temacie w ogóle...

Operacja zakończyła sie pełnym sukcesem i mam w środku cieszę

UWAGA: jeżeli ktoś ma accenta z rocznika 2000 to niech uważnie sprawdzi części ponieważ okazuje sie, że piasty są z rocznika modelowego 2001 ( przynajmniej u mnie ) i ludzie z warsztatu mięli przez chwilę ciepło