Dwa pytania o dostępność "części"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Erste:
Czy można dostać gdzieś w sklepach wiązkę przewodów idącą ze słupka (jakkolwiek sie to nazywa) do tylnych drzwi (konkretnie lewych)? Drugi raz popękały w tych samych drzwiach, nie chce mi się tego robić ręcznie...

Zweite:
Podczas zmiany wycieraczek szyby pękł plastki, w którym trzyma się wycieraczka na ramieniu (podczas wymiany wycieraczki trzeba go rozgiąć, a że nie jestem cierpliwy, to sobie pękł ). No i czy można gdzieś to kupić?

Jeżeli ktoś się orientuje, czy można i gdzie takie rzeczy kupić, to poproszę o informację. Najlepiej w Warszawie.

wiazke jaknajbardziej mozna kupic..kosztuje okolo 60zl na kotsisa..i jest to bardzo rozsadne rozwiazanie..w porownaniu z lutowaniem sztukowaniem i innymi kombinacjami..cala wymiana to pol h po prostu prowadzisz wiazke i podpinasz wtyczki to drugie to nie wiem gdzie kupic ale ze kupi mozna to raczej oczywiste

Cytat:
2006-04-28 11:18:45, Bednar pisze:
Podczas zmiany wycieraczek szyby pękł plastki, w którym trzyma się wycieraczka na ramieniu

??? Masz na myśli tą pentelkę w kształcie U? Przecież wycieraczka jest metalowa i zmieniając ją jedyną rzeczą jaką może trzeba wygiąć to zaczem U w samym piórze.

Cytat:
2006-04-28 11:25:56, qbaj pisze:
wiazke jaknajbardziej mozna kupic..kosztuje okolo 60zl na kotsisa..i jest to bardzo rozsadne rozwiazanie..w porownaniu z lutowaniem sztukowaniem i innymi kombinacjami..cala wymiana to pol h po prostu prowadzisz wiazke i podpinasz wtyczki

Dzięki, w takim razie odwiedzę ten sklep Co prawda cena trochę spora jak za kilka przewodów, ale już mi się właśnie nie chce bawić w sztukowanie...

Cytat:
2006-04-28 11:29:56, piotr_ek pisze:
??? Masz na myśli tą pentelkę w kształcie U? Przecież wycieraczka jest metalowa i zmieniając ją jedyną rzeczą jaką może trzeba wygiąć to zaczem U w samym piórze.

Wycieraczka jest metalowa, ramię też, ale jedno z drugim jest połączone właśnie takim kawałkiem plastiku w kształcie literu U. Jest on zamocowany na osi w piórze i trzeba go rozgiąć, zdjąć ze starego pióra i założyć na nowe. No chyba że o czymś nie wiem :-/

ja mam takich plastików z 10, bo do każdej pary wycieraczek które kupuję po 9 zł w markecie dostaje komplet... Nie rozumiem więc w czym problem

Cytat:
2006-04-28 11:38:36, Bednar pisze:
Jest on zamocowany na osi w piórze i trzeba go rozgiąć, zdjąć ze starego pióra i założyć na nowe. No chyba że o czymś nie wiem :-/

To jakieś wybrakowane wycieraczki kupiłeś (albo w promocji w biedrące), bo w standardzie dostajesz minimum zaczep U, albo nawet kilka modeli spinek/zapinek/przepinek/rozpinek do różnych modeli mocowań. Robert_S je kolekcjonuje - ja wywalam razem ze starymi wycieraczkami do śmieci.
Wątpię, abyś to kupił oddzielnie, bo i nikt tego nie potrzebuje.

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2006-04-28 11:58:16 ]

Cytat:
2006-04-28 11:56:55, piotr_ek pisze:
To jakieś wybrakowane wycieraczki kupiłeś (albo w promocji w biedrące), bo w standardzie dostajesz minimum zaczep U, albo nawet kilka modeli spinek/zapinek/przepinek/rozpinek do różnych modeli mocowań. Robert_S je kolekcjonuje - ja wywalam razem ze starymi wycieraczkami do śmieci. Wątpię, abyś to kupił oddzielnie, bo i nikt tego nie potrzebuje.

Hmm, szczerze mówiąc to ojciec kupował i to jest bardzo prawdopodobne, ze kupił jakieś najtańsze...

W takim razie może jednak ktoś nie wyrzucał tego i ma do oddania jedną sztukę? Co prawda na razie wszystko działa, zostało tymczasowo naprawione metodą chałupniczą, ale może się popsuć Cholera, do Roberta_S mam trochę daleko... no chyba że przesyłka, ale nie wiem, czy to nie będzie droższe niż sama wycieraczka

ja mam cale stare piora z tymi zapinkami..i moge ci wyslac ale tak jak zauwazyles taniej bedzie kupic najtansze nowe pioro.. co do wiazki to nie wiem czy az tak duzo kosztuje jak ja zobaczysz to zrozumiesz ze to jednak ciut wiecej niz tylko 3 kabelki na krzyz

Cytat:
2006-04-28 13:23:38, qbaj pisze:
ja mam cale stare piora z tymi zapinkami..i moge ci wyslac ale tak jak zauwazyles taniej bedzie kupic najtansze nowe pioro.. co do wiazki to nie wiem czy az tak duzo kosztuje jak ja zobaczysz to zrozumiesz ze to jednak ciut wiecej niz tylko 3 kabelki na krzyz

Hmm, ok, to chyba zrobię ojcu 'prezent' i zakupię po prostu nowe, lepsze pióro. Zresztą muszę zadbać o samochód, bo może zostanie mi w spadku Tylko już nie wiem, czy się cieszyć, czy bronić przed tym. Mechanicznie jest ok, wiem co było robione, co mu ewentualnie może dolegać... Natomiast rdza... Pomimo garażowania powoli zaczyna wydostawać się na zewnątrz drzwi - na dole oraz przy klamkach drzwi przednich, wydostaje się też na klapie bagażnika poniżej blendy. Zresztą chyba u wszystkich jest tak samo.

No właśnie wiem jak ta wiązka wygląda. Chyba 7 przewodów, jeden długi, dwa duże złącza i chyba dwa małe Już raz ją naprawiałem, ale prawdopodobnie za sztywne przewody dałem i po dwóch latach pękły ponownie. Najdroższe w tym wszystkim są chyba same złącza.

Cytat:
2006-04-28 13:23:38, qbaj pisze:
... ze to jednak ciut wiecej niz tylko 3 kabelki na krzyz

Mam jeszcze jedno pytanie co do tej wiązki: czy jest na niej od razu ta guma, przez którą przechodzą przewody między drzwiami a słupkiem? Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie jej braku (tych wtyczek raczej się przez nią nie przeciśnie), ale wolę się upewnić

Cytat:
2006-05-10 15:47:43, Bednar pisze:
Mam jeszcze jedno pytanie co do tej wiązki: czy jest na niej od razu ta guma, przez którą przechodzą przewody między drzwiami a słupkiem? Szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie jej braku (tych wtyczek raczej się przez nią nie przeciśnie), ale wolę się upewnić

jest..wsadzasz kabel i podpinasz do wtyczki ktora jest w slupku w okolicy pasa bezpieczenstwa

Ok, dzięki
Coś nie mogę się dodzwonić na Kotsisa, mieli mi na wczoraj sprowadzić tę wiązkę.
Jakby to kogoś interesowało, to jest to numer katalogowy 96192725, 57zł.