| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-05-21 14:50:20 Boogi mamt dual nie ?
Więc nie pozwól mu się otwierać Bo jak przekroczysz 4 tys to potem idzie łatwo ,,,,,,, |
DrA eS ... | 2004-05-21 15:29:19 Cos tu mieszasz Wacpan...
Pozatym, ze przy 2000 obr. masz z 70KM na silniku i w zaleznosci od biegu mniej lub wiecej mocy na kolach to chyba nic innego nie ma znaczenia. Albo masz tyle mocy na kolach, ze pojedziesz... albo nie i zdlawisz silnik. A czy jazda na 5 biegu przy 2000obr ktora zapewnia plynne przyspieszanie ma wplyw na zuzycie silnika to raczej watpie. |
DrA eS ... | 2004-05-21 15:37:36
NIc u mnie nie buczy... auto sie nie trzesie wiec widac to jest ten moment... Skoro u Ciebie sie trzesie to zwieksz predkosc do takiej przy ktorej sie przestaje trzasc i tez masz ten moment. A jak chcesz bardziej profi to jedz na hamownie. Tam okresla moc na kolach / moc oporow toczenia / moc oporow aerodynamicznych i juz bedziesz mial profi odpowiedz jak w zaleznosci od obrotow i przelozenia zmieniaja sie w/w wartosci. |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2004-05-22 13:54:05
Nie mamy Z tymi niskimi obrotami to chodzi o smarowanie silnika. Przy niskich obrotach jest niskie cisnienie i gorsze smarowanie. Jesli jedziesz na niskich obrotach i utrzymujesz predkosc, to obciazenie silnika jest male i nie ma to pwlywu (no chyba ze sie trzesie Natomiast przyspieszanie z niskich obrotow, powoduje duze obciazenie przy slabym smarowaniu i to w czasie moze spowodowac wieksze zuzycie silnika. Ja tam jezdze ponize 2k obrotow i sie nie przejmuje, ale wtedy nie daje mu po garach. Jak chce przyspieszyc szybciej to redukcja (ahh ta dwojka i trojak Ostatnio np. testowalem sobei wrzucanie biegow bez sprzegla. Calkiem latwo sie trafia, trzeba tylko na spkojnie i wszystki pieknie wchodzi bez nzajmniejszego zgrzytu. ale tez nie wiem czy to nie ma wplywu w funcji czasu potem jakos na skrzynie wiec na probach sie skonczylo. |
Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2004-05-23 08:12:37 Kiedyś Ktoś ( do kogo mam pełne zaufanie jeżeli idzie o mechanikę pojazdową ) powiedział mi , że jazda na niskich obrotach przy wysokich biegach to ŚMIERĆ dla tylnego mostu ( ile w tym prawdy nie dociekałem , ale wziołem to sobie do serca ) Wam również radzę zmianę biegów przy około 2400 obrtów.Tyle mego wykładu ( natomiast Każdy z Was zastosuje się lub nie )
Pozdrawiam Edmund Dantes |
paweldm DEADSOUL Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2004-05-23 12:49:06 Panowie nie żebym się czepiał ale 3.0 nie kupuje się chyba po to aby jeździć 80-ką. |
ostry Opel Omega 2.5DTI Gdańsk | 2004-05-23 13:18:33 Ja tam się nie będę czepiał, ale w korku nie da się jechać szybciej niż 80km/h |
paweldm DEADSOUL Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2004-05-23 14:27:09 W takimprzypadku 3-ka wystarczy przy takiej prędkości na 3 silnik pięknie brzmi. |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2004-05-23 14:35:45
Tylko ze przy tej predkosci (80km/h) na trojce to jest lanie benzyny w proznie...bo ani niep rzyspieszasz ani nic, a paliwo leci. |
darq LOB MEMBER SENATOR C30SE Warszawa | 2004-05-24 03:42:18
czy przypadkiem coś innego też Ci wtedy nie rośnie ? sorry, nie mogłem się powstrzymać pozdrawiam |
kristo zielono/złoty Warszawa | 2004-05-24 09:20:18 taa... |
paweldm DEADSOUL Mitsubishi outlander Skarszewy/Gdańsk | 2004-05-27 14:35:05 Vino to nie chodziło o oszczędność tylko o przyjemność z jazdy. |