MotoNews.pl
7 Amortyzatory KYB do 126 (31659/0) - NT

Amortyzatory KYB do 126

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy wie ktoś jaka jest różnica podczas jazdy na amortyzatorach fabrycznych, a KYB (kayaba)? Jaka jest ich wytrzymałość ?
Może ma ktoś z was zamontowane właśnie takie?

[ wiadomość edytowana przez: Marek_C dnia 2003-11-25 17:44:32 ]

Twardość zupełnie jak seria( Do obniżonego się zdecydowanie nie nadają((( Ja mam z tyłu, jak z wytrzymałością to nie wiem((

Szczerze polecam. Ja na swoich zrobiłem 45 000 km i mam zużycie rzędu 45%. Mój ojciec mechanik zakłada klientom KYB i nigdy nie było reklamacji.

Różnica między krosnem a kayabą jest taka jak między Tavrią a Maybachem

Ja mam mieszane odczucia do tych amorów.Mam 4sztuki. Sa troche twardsze od serii i napewno lepsiejszej jakości. Wiadomo blitstein naijelpszy jest, ale za te pieniadze polecam kyby

co do jakości wykonania, to też jestem zdania, że są lepsze od krosna (jeżdżę już koło dwóch lat i zero wycieków czy tego typu rzeczy), jednak wg mnie są miększe od serii..

Domyślam się że mówicie o olejowych kayabach, a miał ktoś styczność z gazowymi? jaka jest ich twardość?

chyba nikt nie miał stycznośći, bo chyba nie są sprowadzane do PL; cena pewnie byłaby wysoka (np gazowe sachsy dorównują ceną bilsteinom)

No to w grudniu zakładam Kayaby. Każy ma inne odczucia co do twardości, więc musze sam przetestować.

Mam możliwość kupienia 50 zł/szt - kupie gdzieś taniej?

Na allegro wystawili gazówki do malara .
300 zł za 2 sztuki podobno rewelacja.
Trzeba poszukac w czesciach mechanicznych Fiat i Lancia.

Cytat:
2003-11-26 22:08:38, widynek pisze:
chyba nikt nie miał stycznośći, bo chyba nie są sprowadzane do PL; cena pewnie byłaby wysoka (np gazowe sachsy dorównują ceną bilsteinom)

Jeśli są w katalogu to myślę że dałoby się sprowadzić. Będę szukał
Jakby ktoś jeszcze chciał poszukać to mam ich oznaczenia:
KYB EXCEL-G Twin-tube Gas
tylne nr343071
przednie nr343070

w sumie to nie wierze zeby te amory byly robione tylko pod malucha do jakich autek wchodza takie same??

w tych "czesciach mechanicznych" to od jakiej furki szukac co ma idetyczne jak w malcu?

a jak sie mają omawiane KYB do gabrieli red rayder?

Ja w 132 mam KYB gazowe - mówię wam Maybach .

Mój ojciec twierdzi, że są dostępne, jutro będzie pewien.

Prawdopodobnie <200 zł.

ile sztuk mam zamówić? 16, 20???

Cytat:
2003-11-27 00:04:53, Peeryt pisze:
w sumie to nie wierze zeby te amory byly robione tylko pod malucha do jakich autek wchodza takie same??

wg katalogu pasują do Auto Bianchi Bianchina, Bianchina Giardiniera, Fiat 500, Fiat 126p

Aha mnie 4 gazówki do 132 kosztowały ok. 250 zł

tzn 1 szt <200zł, czy komplet?? bo jeśli rzeczywiście to będą gazówki i to twarde (ja nie chcę maybacha ), to ja biorę...

chiba kumplet

no to ciut dziwne, bo tyle kosztują zwykłe (czyt. olejowe)

no i co z tymi gazówkami?? bo potrzebuję dwa amory na przód... dzisiaj gość w serwisie oponiarskim mi zwrócił uwagę - zapytał, czy od nowości zmieniałem wogóle amory bo opona ma zagłębienia, które ewidentnie są efektem słabego amora... (nowe passio kupione jakoś w wakacje...)

o jakich zaglebieniach mowisz w ktorym miejscu one wystepują, jak wygladają??? ja tez mam chyba od nowosci i chcialbym oponke ogladnac