Accent SR

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Temat został poruszony w innym topicu ale uważam go za dość ciekawy i godny odzielnego topicu

na poczatek kilka fotek

i skromne wstepne dane

silnik 2.0 TURBO
skrzynia automat
koła 225/40 R18

Dwie sprawy...

Wreszcie prawdziwy HotHatch z logo Hyundaia !!!
Wreszcie 2 litry turb pod maską Hyundaia !!!

Trzecia sprawa: za nieco ponad miesiąc mam urodziny... zróbmy zrzutkę na takiego dla mnie

Jak 3 biegowy dragowy automat to biore, jak nie to sie zawsze da z czegos manuala przleozyc a kompa oszukac jakims pigbackiem

niestety 5 biegowy automat

Stylistyka znowu klapa.... istny Leon - którego zaprojektowano już z 8 lat temu.

to na razie tylko prototyp
jakis czas temu KIA pokazala podobny projekt
i tez z tego co pamietam skrzynia byla automat
to chyba jest oparte na tamtym pojekcie

co do skrzyni
to zapewnie automat z mozliwoscia sekwencyjnej zmiany
poza tym w wersji ostatecznej bedzie manual

autko jako calosc wyglada zgrabnie
i niezle sie prezentuje
w przeciwienstwie do nowego Accenta 5d
ktory jest bezplciowy

fotki z Frankfurtyu

mnie się bardziej przód kojarzy z Fordem a tył z Civicem

No mi się przód troszkę z Fordem kojarzy, ale na żwyo może być inaczej, zawsze fotka to nie to samo
A tak poza tym to uważam że jest nie do pomylenia z niczym innym A wszystko zweryfikuje rzeczywistość, bo na zdjęciach trudno ocenić proporce, detale itp...
Mi się podoba jak cholera I narażę się wielu osobom, ale moim zdaniem Hyundai zmierza we właściwym kierunku Getz, Sonata, Coupe, teraz Accent SR to auta bardzo w moim typie jeśli chodzi o design

MacTB masz moj glos tez dla mnie z hultajow wszytsko oprocz matrixa

Hmm mam niespodzianke skoro mowiliscie ze tych pare rysunkow zrobilo na was wrazenie to patrzdcie i placzcie ! bo ja placze Te wnetrze!!!!!

SORY ZA ROZMIAR ITD WIEM SPEED POWIESISZ MNIE ale wychodze do roboty a chce zebyscie zobaczyli

Dobra kto stawia browar za te zdjecia ?

[ wiadomość edytowana przez: eqs dnia 2005-09-14 20:54:41 ]

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2005-09-15 23:04:34 ]
[ powód edycji: zmiana wielkości zdjęć ]

Jestem pod wrażeniem...
Jeśli Accent SR będzie choć w 80% taki jak ten to będzie mi się śnił po nocach
A swoją drogą ciekawy jestem czy Hyundai wypuści "zwykłego" Accenta 3d To by było coś Przynajmniej dla mnie

ciekawe co to bedzie jakby nie patrzec to wkoncu EVO V ACC hehe Jezeli ten samochod rozreklamowac tak jak golfa V to napewno byl by swiatowym hitem jezeli bu juz teraz wszedl do produkcji

MacTB pewnie cos wypuszcza ale czy to bedzie bez takiego silnika warte uwagii - jak dla Ciebie

Jak bym go zobaczył na ulicy to stwierdził bym, że to ford focus Za bardzo podobny, ja lubię jak się coś wyróżnia sylwetką z tłumu aut. Wnętrze może być świetne, chętnie bym w takim posiedział i zainstalował do mojego getza Do tego porty USB i wyczesany termometr w środkowej częsci

A ja myślę, że na żywo będzie nie do pomylenia z Focusem

dla mnie SR to mistrzostwo jak ten samochód wejdzie ciekawe z jaką cena to jest kontynuacja dobrej tradycji uturbionych hyundai
ps a na dole widzieliście 3 wejścia usb

[ wiadomość edytowana przez: gt115pssss dnia 2005-09-19 18:40:14 ]

cena bedzie wg mnie z kategorii: Civic typeR, Focus RS

Ciekawe co będzie z Coupe?? Bo skoro cena SR będzie wynosić ok. 100 tys. zł to Coupe będzie o 20 tysiakow tansze, co bym wybral?? SR co prawda mam miec ponad 150 koni, ale cena robi swoje. Podejrzewam, że w krótce pojawi się nowe Coupe.

:jawdrop:

No naprawdę SUUUUUPER bryka
Ciekawe jak w cywilu będzie wyglądał?

żeby tylko zaczęli go robić, żeby tylko zaczęli go robić, żeby.....

Kiedyś bym kupił używanego

Witek tez sie zastanwialem ale bardzo mozliwe ze bedzie to taki specjalny model hyundaia ktory bedzie wychodzil w egzemplarzach a nie masowej produkcji na specjalne zamowienie. I wtedy nie bedzie musialo powstawac nowe coupe. Ale dobrze by bylo bo wtedy moze by jakies 2.7 w coupe uturbili i to juz bylo byc cos

a co do tych 150 KM zdaje mi sie ze to chyba malo czytalem ze to ma miec 200 KM i naped 4x4 150 to stanowczo za malo jak na uturbione 2.0 z taka iloscia KM szkoda sie pokazywac ponizej 200 nawet niech nie schodza

raczej będzie on seryjnie produkowany bo Hundai chce zaistnieć w dziale Hothach

Będzie produkowany seryjnie, to już pewne, u nas pojawi się (podobno) na początku 2007r, albo nawet wcześniej. Tutaj wszystkie prasowe fotki, które już praktycznie są wyżej: Accent RS
A tutaj tekst prosto od Hyundaia: Accent RS - opis znajduje się na dole