| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
TIGER81 BMW 745 E65 TYCHY | 2005-09-16 09:03:52
E39 można już kupić w polsce od ok 30 tyś ale nie są to auta w najlepszym stanie. Za naprawde dobry egzemplaż trzeba dać niestety trochę więcej. Na zachodzie jest bardzo podobnie, są te bardziej wyeksploatowane i zniszczone które są naturalnie tańsze. Te pełnowartościowe potrafią kosztoać do 4 tyś eur więcej przy tym samym roczniku i z podobnym wyposażeniem. Przywóż takiego samochodu opłaca się tylko wtedy gdy się pokombinuje z ceną na fakturze i dobrze jest mieć jeszcze jakieś orzeczenie rzeczoznawcy o psełdo usterkach np (motor und getriebe schaden) tłumacz: uszkodzony silnik i skrzynia biegów. Jeśli chodzi o silnik R6 to polecam 2,8l. 2 litrowy silnik ze swoimi 150 końmi jest troche słaby na ten model i pali tylko o 1l mniej od 2,8l który posiada 193KM. Niektórzy twierdzą że ten silnik 2,5l 170KM pali więcej od 2,8. Ja etgo nie moge potwierdzić bo nie miałem okazji porównać, ale karty katalogowe mówią że pali tylko o 0,4l mniej od 2,8, a jest ponad 20KM słabszy no i moment obrotowy też się dużo różni. Jeśli chodzi o rczniki to też słyszałem że te z 96' i 97' są najtrwalsze, ale ile w tym prawdy to nie wiem, zawsze można trafić na jakiś trefny egzemplaż. |