MotoNews.pl

Pióra wycieraczki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
Deszczowa pogoda sprowokowała deszczowy temat. Konkretnie chodzi mi o wycieraczkę która podczas wycieranai szyby trochę za bardzo mi trze o szybę a czasami nawet przeskakuje sobie po szybie. Dzieje się to podczas ruchu w górę, jak idzie w dół już jest w miarę normalnie. To samo pióro założone po strone pasażera działa jak złoto. Wymieniałem już dwa pióra (nie dlatego że się zużyły ale dlatego że denerwują mnie te odgłosy ktore wycieraczka wydaje) jedno pióro to motgum a drugie to jakiś inny noname. Zastanawiam się teraz nad zakupem czegoś super firmowego typu Valeo, a może firmowe w ASO, ale nie mam pewności czy to piszczenie tarcie ustąpi. Co o tym sądzicie?
Pozdro
RobertS

w ASO kupisz właśnie VALEO.....cena nie jest duża ja płaciłem 55zl za dwie sztuki z czego kierowcy ze spoilerem.....polecam są ciche i trwałe ..... aha i u mnie nic nie piszczało

Nie polecam Bosch`a. Kupiłem za promocyjną cenę i już po miesiącu przestały dobrze zbierać... Można się wściec. Teraz pogoda się zmienia i chyba znowu muszę wybrać się po piórka...

Słyszałem, że te z aso to jedyna rzecz godna polecenia. Mam valeo, pół roku chodzą dobrze i jeszcze chyba trochę pochodzą. Miałem bosza i z nich byłem naprawdę zadowolony wytrzymały prawie dwa sezony. Ale ta cena, ok 70 zł. Noname-y w tydzień zajechałem. Generalnie pióra powinno się wymieniać co pół roku

Mam championy (już drugi rok jeden kpl) i śmiga jak burza. W ASO byli ździwieni, że tak dobrze działają po takim czasie. Polecam też Valeo.

ja też kupiłem w ASO. Są ok. I mają takie fajne kółeczko - jak jest czarne to ok, ale jak zrobi się żółte to trzeba zmienić Czego to ludzie nie wymyślą żeby kasę wyciągnąć

A ile kosztowały???

Z tego co pamiętam coś koło 50-60 zł

ok.dzięki.

No i ja wczoraj z ciekawości zerknąłem do mojego notesiku w którym zapisuję wszystkie rzeczy zakupione do fordzika i okazało się że wysieraczki CHAMPION mam już 2 lata i przejechałem na nich 53 kkm . No ale jeszcze troszkę pochulam na nich bo wszystko jest OK No a zapłaciłem za nie w 2003 roku coś ponad 50 zł

Ja bylem zmuszony kupic zimą cale wycieraczki na stacji orlen (szklarska poreba) z uwagi na to ze poprzednie zmienily w nocy wlasciciela .
Zaplacilem za nie cos ok 15 PLN-ow i jestem zdziwiony bo spisuja sie wspaniale !!

Wracając do tematu, zakupiłem dziś w ASO wycieraczki i zastanawia mnie kilka spraw:
- po co na jednej z wycieraczek jest spojlerek?
- po której stronie powinna być ta wycieraczka ze spojlerkiem i dlaczego po stronie kierowcy ?

Pozdrawiam
Robert