STEROWANIE KLIMATYZACJĄ I OGRZEWANIEM E-36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

niech mi ktoś wytłumaczy zasady działania regulacji nadmuchu. Mam e36 z klimatyzacją i mam dwa pokrętła z podziałką od 18 do 26. Domyślam się że jest to do regulacji temperatury, ale powyżej jest dodatkowa regulacja temperatury. Chodzi mi o to, że jak ustawię te pokrętła z podziałką (lewy na zimne, a prawy na ciepłe), a górne pokrętło ustawione jest na zimne dmuchanie, to leci cały czas zimne powietrze z obu dmuchaw (dla kierowcy i pasażera). Natomiast jak górne pokrętło ustawię na cipłe i te dwa pokrętłą z podziałką na zimne i cipłe to wówczas leci rózne powietrze dla kierowcy i dla pasażera. Dodatm że obojętne jest czy mam włączoną klimę czy obieg wewnetrzny.

Tak wlasnie... jesli ktos ma pojecie jak tego uzywac to ja tez sie chetnie dowiem... tylko ze ja nie moge ustawic lewa ciepla prawa zimna i odwrotnie.. o co tu chodzi?

am moze by tak ustawić na środku miedzy zimnym a ciepłym
u mnie wszystko działało ok jak jeździłem każdy regulował jak chciał i zawsze działało prawidłowo jak w lato było za zimno od klimy to sie dołączał obieg wody i wyrównywało temperature więc w czym jest problem

"jak w lato było za zimno od klimy to sie dołączał obieg wody i wyrównywało temperature"

hz10 co to znaczy obieg wody??

no ogrzewanie

Czyli reasumując:
włączając klime pokrętło od wentylacji należy ustawić w pozycję środkową i regulować temperaturę dwoma pokrętłami od klimy...tak?

ja robiłem tak włączałem klime wentylator na 2 pokretła od temp na 22 stopnie i heja dodam jesze że nie wiem dlaczego w nowszym modelu zrobili tylko jedno strefową klimatyzacje