Zrobil sie strasznie slaby...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moj polonez 91 1,5 gle ostatnio cos zamulil.. jest odczowalnie slabszy niz byl.. i wiecej pali co moze byc przyczyna? wiem ze mam filtr powietrza zapiepRZony ale to chyba nie jest wina spadku mocy??

[ wiadomość edytowana przez: OLO dnia 2005-09-29 23:45:32 ]
[ powód edycji: orto - zapiepRZony ]

moj polonez 1.5 GLE zrobil sie strasznie mulasty. od kilku miesiecy moglem pomarzyc o predkosci wiekszej jak 110. regulacja zaworow, zaplonu, wymiana filtru i inne rzeczy nie pomogly... padlo haslo ze silnik sie skonczyl - mimo ze oliwy nie pije

co sie okazalo... pekniety byl "polksiezyc" (bo nie wiem jak to nazwac) do ktorego przymocowana jest linka gazu i ktory odpowiadal za otwieranie przepustnic w gazniku ...
pekal pekal az mu sie "penknelo"

w miejscu pekniecia widac bylo jak byl "wyklepany"

koszt naprawy - 9 zlotych i jezdzi jak pol roku temu

Cytat:
2005-09-29 23:38:54, sliwa pisze:
moj polonez 1.5 GLE zrobil sie strasznie mulasty. od kilku miesiecy moglem pomarzyc o predkosci wiekszej jak 110. regulacja zaworow, zaplonu, wymiana filtru i inne rzeczy nie pomogly... padlo haslo ze silnik sie skonczyl - mimo ze oliwy nie pije co sie okazalo... pekniety byl "polksiezyc" (bo nie wiem jak to nazwac) do ktorego przymocowana jest linka gazu i ktory odpowiadal za otwieranie przepustnic w gazniku ... pekal pekal az mu sie "penknelo" w miejscu pekniecia widac bylo jak byl "wyklepany" koszt naprawy - 9 zlotych i jezdzi jak pol roku temu

jutro to sprawdze.. ale nie mam pojecia czy to bedzie to...

nikt nie mial pojecia co sie dzieje bo "gazujac" otwieraly sie calkowicie przepustnice...

zeby to sprawdzic to bez zdjecia oslony filtra powietrza sie nie obejdzie

co do mojego poldka to rocznik '94

spadek mocy
Zapraszam do lektury

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

ze wymienialem przewody WN i swiece to juz nie wspomnialem

Cytat:
2005-09-30 00:00:05, sliwa pisze:
ze wymienialem przewody WN i swiece to juz nie wspomnialem

to kable wn maja cos wspolnego z moca?? moje swieca wiem ze sa do wymiany ale z moca chyba nic nie maja wspolengo

Skrap dla mnie odpowiedziałeś sam sobie. Moim zdaniem przyczyną może być i filtr powietrza. Mniej tlenu ( zapchany filtr) daje inna mieszanke. Mieszanka nie ma odpowiedniej wartości energetycznej gorzej dochodzi do jej spalenia itd... przez co w istocie samochód dostaje mułaaaa. A spalanie zwiększa sie dlatego, że ty starasz sie , żeby on szedł więcej więc wpierdzielasz pedał gazu do podłogi i koło się zamyka. Wymień ten filtr a napewno poczujesz różnice.

Cytat:
2005-09-30 00:11:04, Janek_125p pisze:
Skrap dla mnie odpowiedziałeś sam sobie. Moim zdaniem przyczyną może być i filtr powietrza. Mniej tlenu ( zapchany filtr) daje inna mieszanke. Mieszanka nie ma odpowiedniej wartości energetycznej gorzej dochodzi do jej spalenia itd... przez co w istocie samochód dostaje mułaaaa. A spalanie zwiększa sie dlatego, że ty starasz sie , żeby on szedł więcej więc wpierdzielasz pedał gazu do podłogi i koło się zamyka. Wymień ten filtr a napewno poczujesz różnice.

i tak jutro zrobie a jezeli to nie pomoze??

to do zalewu

Cytat:
2005-09-30 00:19:34, sliwa pisze:
to do zalewu

Cytat:
2005-09-30 00:24:46, sliwa pisze:

;]