Radio CAR 400 trochę inny problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. To mój pierwszy post jeśli był już ten temat to nie bijcie ale przysięgam, że szukałem z podobnym problemem i nie znalazłem. Problem z radiem polega na tym, że mogę jeszcze 7 razy wpisać błędnie kod zanim radio całkiem zablokuje się, jest w tej chwili na wyświetlaczu 7 SAFE i koniec, nie mogę wpisać kodu bo nie pojawiają się te kreseczki, postępuję zgodnie z procedurą czyli włączam radio trzymając jednocześnie wciśnięty AS i czekam na bip ale nic nie bipa i nie ma kresek, mogę trzymać ten AS i godzinę i nic nie będzie. Wiecie o co chodzi? Może coś żle robię? Aha radio wyciągałem ale nic się nie zmieniło.
P.S. Cieszę się, że należę do klubu
Pozdrawiam

a co sie dieje jak wlacasz radio? U mnie pokazuje sie code lub seafe, potem przyciskami 1234 wpisuje kod i potwierdzam trzyamac przycisk AS wtedy pika i radio sie wlacza,

jak włączę radio to na wyświetlaczu jest SAFE, nie działeją zadne przyciski, dopiero jak nacisnę AS to pojawia się 7 SAFE i to wszystko, próbowałem po włączeniu radia trzymać AS i przy włączaniu i też nic

U mnie tez mialem podobnie, ale problem okozal sie blachy. Jeden kabelek wyszedlz blaszki w kostce. Wydawalo sie jakby wszytskie byly oki. Ale Rozlaczylem wszytskie od kostki pojedynczo i zobaczylem, ze jeden byl wyrwany, ale siedzial ladnie. Dokladnie taki sam objaw byl, ze nie mozna bylo wpisac kodu. Sprawdz polaczenie kabelkow z kostką.

Jeżeli nie pomoże rada Beniteza-w co szczerze wątpię-powodem jest błędnie wpisany kod przez Ciebie lub kogoś innego.jesteś pewien ze masz dobry kod?jeżeli tak to znaczy ze wpisał go ktoś inny.Po wpisaniu niewłaściwego kodu radio sie blokuje na minute po drugim razie na 5 a potrzecim na jeszcze dłużej itd,itd.zostaw radio włączone na noc w aucie tak zeby na wyświetlaczy był napis SAFE.do rana powinno dojść do siebie i spróbuj wpisać kod.pozdrawiam

Dzięki tak spróbuję, a kody ja wpisywałem z pamięci i pierwszy raz. A i pytanko: Czy jak zostawię go w poz safe to potem mam je wyłączyć i ponownie włączyć trzymając przycisk AS?

jezli ma dosjsc do siebie to powinno sie wlaczyc samo lub wlacz je a przycisku as uzywasz tylko przy potwierdzaniu kodu, ja tak mam

irek to mam trochę inaczej bo żeby wejść do bramki wpisywania kodu czyli żeby mi się pojawiły te kreseczki to jak jest safe muszę trzymać AS 3sek do bipnięcia i wtedy pojawiają się te kreseczki, a samo nic się nie pojawiało , aha i na dodatek tak jak piszą w instrukcji muszę mieć wciśnięty ten AS przy włączaniu radia

No więc jest tak: Kabelki wszystkie sprawdziłem i jest ok, a jeśli zostawiam radio włączone na dłużej niż pół godziny to się zawiesza i jest cały czas napis SAFE a widzę że wiesza się bo nie reaguje na naciśnięcie AS. Normalnie to jest tak, jeśli świeci ten SAFE i nacisnę AS choćby na moment to napis zmienia się na 7 SAFE. Czyli jak zostawiam dłużej włączone to nie ma sensu skoro więcej nic nie można zrobić.
Dobra, czekam na jakieś inne sugestie

Moze to sie przyda ?Tytuł strony

Właśnie tak postępowałem, ale dzięki, jutro spróbuję jeszcze raz i przyda mi się ta instrukcja po polsku. Dzięki jeszcze raz

a ja musze najpierw wlaczyc zaplon potem przycisnac AS i dopiero wlaczyc radio inaczej radio nie reaguje nawet jak mu browara proponuje

spoko, już wszystko działa, i kod za friko udało mi się zdobyć bo ten co miałem to o kant dupy można było rozbić