Jak odkrecic kierownice ? (MK7)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Generalnie mam problem z odkreceniem tych dwoch srub ktore trzymaja poduszke, Sinuspi wyszukal ze to sa srubki 5,3 ... 5 za male 6 za duze.

Czy moze ktos uzywal jakiegos patentu ? Bo ja nie wiem skad wziasc klucz 5,3 A kierownice chce juz wreszcie zmienic !
Tak sobie myslalem ze moze 5,5 bedzie si ?

PS - dzieku Sinusku za to 5,3 ... chociaz radosny to ja po tej nowinie nie jestem.

nosek zapytaj crazydrivera1981 on odkrecał kierownice moaze ci pomoze.

Tnij Waś Tnij ... a tak powaznie to taki klucz na pewno można kupić tylko czy warto na jeden raz. T ma łeb sześciokątny czy jakiś imbus ? Jesli sześciokąt to może któryś z calowych kluczy da radę.

Cytat:
2005-09-23 07:12:59, Raven pisze:
Tnij Waś Tnij ... a tak powaznie to taki klucz na pewno można kupić tylko czy warto na jeden raz. T ma łeb sześciokątny czy jakiś imbus ? Jesli sześciokąt to może któryś z calowych kluczy da radę.

Imbusem ni da rady, ja odkrecałem "manetką" do imbusów ale manetkę w$!$!@#$!@#$ło. Pozostaje rozszlifować jakąś 5-kę 6kąt ...... Ja mam "ją" 5,3 mierzyłem syfumiarką

Chyba że ktoś ma dojacia do Kryminalnego - tam rózne narzędzia rekwirują

[ wiadomość edytowana przez: Sinuspi dnia 2005-09-23 08:53:14 ]

Witam.
Ja niedawno odkręcałem. Wziąłem kierownice do sklepu z narzędziami i poprosiłem o torxa (taka gwiazdka) tego rozmiary- taka końcówka do klucza uniwersalnego kosztowała mnie 2,70zł.

Pamiętaj jeszcze żeby wyjąć bezpiecznik od poduszki przed zdjęciem kierownicy żeby ci nie wywaliło

Właśnie spojrzałem na fotkę z kierownicą- takie śrubki miałem w starej kierownicy i odkręciłem je kluczem z uniwesalnego zestawu kluczy- taki supermarketowy komplet i nie było problemu.
Przy nowej kierownicy miałem TORXA i zrobiłem jak już pisałem.
POWODZENIA