Omega automat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy jest ktos kto moze mi doradzic czy opel omega 2.0 automat do czegos sie nadaje

Mój kuzyn ma taką Omegę jeździ nią już kilka lat. Osobiście uważam że dobre automaty w tamtych czasach to robiłi tylko BMW i Mercedes. Ale on jeździ i nie narzeka - przyjemnie w sumie się jedzie - zresztą zależy co kto lubi. Jeśli podoba Ci się z założenia automat to moim zdaniem warto jeśli cena dobra.
Musisz wziąć też pod uwagę trochę wyższe spalanie.

nadaję się raczej do powolnego przetaczania i to raczej kosztowne będzie, bo to za słaby silnik do tego samochodu w wersji z automatem, nie polecam

bardzo polecam moj ojciec ma taka omege ktora ma 300tys km sam nią zrobil 90tys km i jak narazie sprawoje sie B. dobrze ze skrzynią nie bylo zadnych problemow a co do osiagow to są niezle pali ok.7,8 przy spokojnej jezdzie

witam.
moim zdaniem silnik za słaby do tego modelu. minimum 2,5 litra.

trochę póżno wygrzebałem ten post no ale...
W kwestii pytania polecam http://www.los.omegas.bestiales.pl/ tam można się sporo dowiedzieć.

Merceses ani BMW nie produkują skrzyń automatycznych, opel również nie, wszystkie skrzynie to w większości skrzynie niemieckich firm ZF lub Getrag ewentualnie skrzynie amerykańskie.