126 gaznik regulacja

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam takie pytanie jak najprosciej domowym sposobem wyregulowac gaznik w el znaczy mieszanke paliwo-powietrze???? bo wydaje mi sie ze przez to mi wiecej zacza jakos spalac...

Ja reguluje w ten sposób że zmniejszam obroty (tą śrubką przy przepustnicy) a nastepnie reguluje skład mieszanki tak żeby silnik pracował równo, znowu zmniejszam i znów reguluje i tak do ustawienia optymalnej pracy. Następnie biore bestie na przejażdżke i w zalezności jak sie motor sprawuje koryguje te ustawienia, tak żeby było ok.

[ wiadomość edytowana przez: Roli666 dnia 2005-09-19 14:15:44 ]

wiec tak:
1 sposob, najprostszy: zerknac tutaj.
2 sposob, trudniejszy: uzyc wyszukiwarki.

Jesli juz zupelnie nie znajdziesz odpowiedzi, to podepnij sie przynajmniej pod istniejacy temat, bo potem bardzo niefajnie oglada sie 30 tematow o regulacji gaznika i w kazdym jest troche informacji (przy czym wiele sie powtarza)

czyli tak jak myslalem a regulujesz tak ze najpierw wkrecasz ta sroopke od mieszanki czy od takiej pozycji w ktorej jest??

oki vir dzieki

[ wiadomość edytowana przez: maly_fiat dnia 2005-09-19 14:18:32 ]

Cytat:
czyli tak jak myslalem a regulujesz tak ze najpierw wkrecasz ta sroopke od mieszanki czy od takiej pozycji w ktorej jest??

Jeśli to pytanie do mnie to odpowiem że najpierw ją wkręcam na maxa i dopiero od tej pozycji zaczynam regulacje.

spoko dzieki jak ktos jeszcze ma jakies pomysly to piszcie

pozdr from lublin

Rozgrzewasz silnik.Zakrecasz wogóle dysze skladu mieszanki i wstepnie odkrecasz na 2 obroty.Ja u siebie przepustnice mam prawie zamknieta a dysze skladu mieszanki odkrecona an 2-2,5.Nie ma wyskoich obrotów ani wypadania suwów no i pali 4,7 Pozdrawiam