| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-09-16 07:41:05 Na początek spróbuj przekręcić kluczyk na 3-4 sekundy, ale nie odpalaj. Dopiero po tym czasie odpal. |
jogi2 OPEL OMEGA 2.O 16VCD Kędzierzyn-Koźle | 2005-09-16 07:55:14 problem w tym że już dawno to sprawdziłem kable wymieniłem i świece nowe ngk nawet po odpaleniu chodzi jak czołg a jak się troszke zagrzeje to działa i jest ok. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-09-16 08:07:29
Dokładnie. Dizlowi przy +10 stopniach nie wystarczy 3-4 sek. Przy minus 20 st. scenik "myślał" ze 2 minuty zanim odpalił. |
markij 1.5 GLX 16V Łódź | 2005-09-16 08:59:53 piotr_ek:
chyba trochę przesadzasz z tym czasem odpalania diesel-a miałem NISSAN-a Primere z 1994r., silnik 2.0D. Na podgrzanie czekałem właśnie 3-4s - nawet zimą przy -15 stopniach. Po zapaleniu oczywiście chodził jak czołg, ale zapalał od razu - nad niczym nie myślał. A ten Scenic to musiał mieć cos spierdolone, np. świece żarowe skoro myślał 2 min. Z diesel-em w moim przypadku zimą nie było większych kłopotów pod warunkiem, że świece żarowe, zapłon, akumulator i przekaźniki świec żarowych i zapłonu są w dobrym stanie.
jogi2: a sonda lambda jest ok? |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-09-16 09:14:39
Nówka był (czyli skopany w fabryce ), a zapalanie polega w nim na naciśnięciu guzika "start" i czekaniu na wystartowanie motorka, toteż nie było możliwości sprawdzenia "czy już zapali".[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2005-09-16 09:15:08 ] |
roland66 Klubowy Weteran Espresso 1.8 CD Wrocław | 2005-09-16 15:48:19
Zajebista francuska elektronika. A jakby zapalał po 6-ciu minutach? Można fajkę wypalić w międzyczasie, albo przejrzeć poranną prasę
Pzdr. |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2005-09-16 15:58:02
I sie do roboty spóznic |
Dariusz Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2005-09-16 16:37:32
Sprawdź, czy nie "bierze" Ci płynu chłodnicy i czy nie robi się czasami biało za autem od nadmiaru pary wodnej w spalinach. Bo to może być objaw puszczającej uszczeliki pod głowicą (500zł nie Twoje). Możesz jeszcze pooglądać dokładnie wygląd świec po odkręceniu, czy któraś z nich nie jest przesadnie czysta (to w tym cylindrze lałaby się woda). Pozdro |
jogi2 OPEL OMEGA 2.O 16VCD Kędzierzyn-Koźle | 2005-09-17 13:01:44 Wody nie ubywa ale wilgoć na benzynie czuć myślałem że to z paliwa bo mało jeżdżone, a pozatym na gazie chodzi elegancko tylko boje się że zimą zanim go przełącze na gaz to wszystko padnie.
Ja poprostu mam szczęście to gównianych problemów nigdy nic się nie popsuje co bym zaraz namierzył i naprawił. Pozdrawiam i czekam dalej |
kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2005-09-17 13:17:35 Czy to jest na Pb, czy juz na LPG?? |
Michal-500 Clio Sosnowiec | 2005-09-17 13:33:02
Przyczyn moze byc wiele, uszczelka pod glowicą, walnięta świeca - to sprawdź najpierw jeśli masz stare świece, po prostu sprawdź jak wyglądają. Jeśli na gazie dobrze chodzi to coś z układem podającym paliwo, a więc pompa, filtr albo cos dalej, a moze to byc tak jak u mnie - tylko zasyfiony dolot.... |
jogi2 OPEL OMEGA 2.O 16VCD Kędzierzyn-Koźle | 2005-09-18 13:10:41 A gdzie był ten syf. W okolicach wtrysku czy bliżej pompy. |
![]() GELIUSZ ESPERO 1.8CD LPG WARSZAWA | 2005-09-18 14:55:19 Miałem to samo, na zimnym silniku gasl po odpaleniu. Za któryms razem zaskoczył i chodził jak traktor, nie mozna było dodac gazu bo gasł (mozna było tylko popompowac zeby wszedł na obroty). Byłem u magików sprawdzili wszystko i przeczyscili cały układ zasilania (180zł) Po sprawdzeniu wtrysków okazało sie ze, mało daja paliwa i nic sie z nimi nie da zrobić. wymienili 4 wtryskiwacze na uzywane (200zł) i teraz ma być dobrze. Na razie obserwuje i jest lepiej. Dodam ze mój espero nawet po rozpedzeniu na gazie ledwo co jechał na benzynie (nie miał mocy). Jezdze tylko na gazie a benzyne uzywam tylko do odpalania, na gazie mam tylko 35tys.aha jeszcze zostałem pouczony zeby raz w tygodniu jezdził na benzynie |
Michal-500 Clio Sosnowiec | 2005-09-18 14:56:26
No przy wtrysku, przeczyscili go takim srodkiem do czyszczenia gazników. Na intsrtukcji jest napisane jak go uzywac. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2005-09-19 14:18:37
Lepiej zapalać wtedy gdy jest dobrze nagrzany, czy też na siłę kręcić silnikiem w nadzieji, że a nuż za 13 przekręceniem odpali. |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2005-09-19 15:18:00 Czesta przyczyną takiego problemu w przypadku Gazowników jest fakt, że w zbiornikach mamy raz na miesiąc/2 miesiące małą ilośc benzynki , a wniej chcąc niechcąc wytrąca się woda i syf... co skutecznei pogarsza właściwości mieszanki paliwowo powietrznej. Sam obserwuje taki objaw u siebie ( raz w miesiącu tankuję Pb za 50 zł , czyli około 10l.) . Pod koniec miesiąca podczas pierwszego odpalania po nocy silnik pracuje nierówno (co prawda przez parenaście sekund, ale da się odczuć). Zmienia się to jak zatankuje świerze paliwo, przejadę pare km ( paliwo widocznie się wymiaesza) oi jest ok. A więc może tu tkwi problem. Z tym jeżdżeniem na PB raz w tygodniu to trochę przesadzają, najlepiej było by wogóle na PB jeździć. Wg. mnie raz w roku wytarczy ze 100km zrobić jednorazowo (sam tego nie praktykuję, nie wiem czy przejechałem od założenia LPG choć raz jednorazowo z 10km) .
|
jenes niedawno Espero CD 2 ... ~Rzeszów | 2005-09-21 10:56:00 No i ja mam ten sam problem, bardzo wkurzający. JEst to najbardziej odczuwalne jak jest chłodniej i występuje na PBi i LPG co dziwne. Zapali bez problemu a później sie szarpie, chodzi jak na 2-3 baniaki i zgaśnie-chyba że go przetrzymam na wyższych obrotach, czasem na gazie jakoś sie przełamie zwiększy obroty i chodzi-ale to jak cieplej na zewnątrz.Zdarza się też że to się nie pojawia-niestety b. rzadko i napewno nie zimie
Ostatnio rano było dość siwo z tyłu jak zapaliłem na benzynie, ale temp. była dość niska. |
elChopin Volvozłomek V40 Warszawa | 2005-09-21 12:35:27 a ja mam tak tylko na lpg - w pb jest okl. Autko świeżo po przeglądzie instalki (świece, kable, filtry) i wraz się pieprzy. Zresztą pisałem o tym w osobnym wątku - dziwi mnie tylko dlaczego u mnie na PB jest ok |