Check

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Wszyscy z tego co widze mają problemy ze świecącym się check,a ja wręcz przeciwnie.Mam omege od niedawna i z tego co pamiętam zawsze po przekręceniu zapłonu zaświecała się kontrolka od" pompy" i po załączeniu silnika znikała.Znikał też napis check na wyświetlaczu.Czyli wszysko ok.teraz jest tak że ani kontrolka ani napis wogóle się nie świecą.Czy jest to wina żarówek czy coś innego-poważniejszego.Nadmieniam że nie mam gazu.

jakby Ci to powiedzieć....czyżby pada Ci wyświetlacz

ale na wyświetlaczu pozostałe rzeczy świecą-i to bardzo wyraznie.
a w liczniku kontrolka?

Cytat:
2005-10-09 22:06:51, slaww pisze:
Witam.Wszyscy z tego co widze mają problemy ze świecącym się check,a ja wręcz przeciwnie.Mam omege od niedawna i z tego co pamiętam zawsze po przekręceniu zapłonu zaświecała się kontrolka od" pompy" i po załączeniu silnika znikała.Znikał też napis check na wyświetlaczu.Czyli wszysko ok.teraz jest tak że ani kontrolka ani napis wogóle się nie świecą.Czy jest to wina żarówek czy coś innego-poważniejszego.Nadmieniam że nie mam gazu.

Się mię tyż tak zrobiło ze dwa razy ale po wyłączeniu stacyjki i ponownym uruchomieniu silnika wszystko było OK. Ze dwa razy tak miałem i od dłuższego czasu spokój.

[ wiadomość edytowana przez: hexe dnia 2005-10-10 11:40:36 ]

a u mnie się czasami zapala check poza tym nic się nie dzieje. kiedy wyłączę silnik i znowu włączę to ok. wetknołem kabelek w diagnos to mi pokazał 12 czyli chyba ok (X20XEV)

co jest grane??

czyżby emulator coś przepuszczał??
mam gaz
Pozdrawiam

coś ta moja maszyna świruje.Jak pisałem wcześniej mam problemy z kontrolką check.od czasu jak pisałem ten post ze dwa razy załączyła się tak jak powinna ale tylko dwa razy.Zresetowałem kompa przez odpięcie akumulatora i teraz dodatkowo na wyświetlaczach z klimatyzacji mam kreski i dmuchawa zamiast dmuchać tylko pyka.Co stało się mojej omesi????
Dziękuje

acha dodam jeszcze że komp pokładowy nie wyświetla błędów.Zastanawiam się czy odpięcie akumulatora resetuje błędy kompa??.
Jak to jeszcze można zresetować(i czy to wogóle można)domowymi sposobami?

Jesli chodzi o kasowanie bledow to wyczytalem gdzies ze od ktoregos rocznika niestety nie pamietam czy 98 czy 99 bledy pozostaja w pamieci nawet po odlaczeniu akumulatora i jedynie techem mozna to zrobic, jak znajde ten artykul to sie odezwe.

błędy można skasowac poprzez kolejnych 20-25 odpaleń silnika na ok 5sek. Robimy tak 25 razy i komp powinien byc czysty. U mnie to działa. Omega X20xev
Tylko jest jeden warunek. Silnik musi odpalac i pracować ok, tj, check nie może sie zapalac podczas pracy silnika.

ps. ja nie mam pełnego kompa, ale brat własnie kupił ome z pełnym, i mam pytanko. Czy napis check na wyświetlaczu powinien świecic się cały czas, czy on zastepuje kontrolke na desce podczas gdy komp złapie jakiś błąd????

Po włączeniu zapłonu układ samokontroli sprawdza wszystkie funkcje i jednocześnie pojawia się napis CHECK.Jeżeli nie ma usterek napis gaśnie.Nie powinien się świecić przez cały czas.

Napis CHECK ma zgasnac po uruchomieniu silinika i wcisnieciu hamulca noznego. Automatycznie po wykryciu bledu po chwili pojawiaja sie meldunki na BC i wowczas CHECK sie swieci

no dobra, czyli u brachola świeci ten napis check cały czas. Ale kontrolka pomaranczowa zapala się raz poraz, sprawdzałem błędy komp cos zapisał, przepływomierz jest walniety. Czyli jak pali się ten napis na kompie Check to tak jakby paliła się pomarańczowa kontrolka ta z logo silnika?Czy tak, dobrze rozumuje??

Ale jesteście mądrzy
jak byście ruszyli szukajkę to byście nie zadawali takich pytań.
Całkiem jak LOB testy .

no juz wszystko wiem, przegladnełem instrukcje obsługi naszej omesi, mam co chciałem