Problem...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Ostatnio zauważyłem jadąć autkiem i hamując silnikiem ze auto aż zabardzo hamuje! Poprostu słychac takie wycie!Wczesniej wytracał prędkośc wolniej! Mam troszke skopana skrzynie (łozyska) ale jeszcze daje rade! Macie jakieś pomysły?

Co to znaczy ze za bardzo hamuje? Po redukcji odrazu obroty maleja? Czy jak puszczasz noge z gazu to leci wszystko w dol? Jak sie auto toczy na luzie nie czujesz zadnych obrotow np. przyblokowanych hamulcow? Sprawdz regulacje obrotow (ostatnio przeciez cos tam grzebales) i sprzeglo.

Ja nie mówie o jezdzie na luzie tylko o hamowaniu silnikiem na biegu np przy dojezdzaniu do swiateł! Czuć po puszczeniu gazu taki duzy opór i słychać skrzynie!
Z hamulcami wszystko ok, obroty też ok!
Ja stawiam na skrzynie ze pomału pada, ale bede jezdził az padnie wtedy kupie nową!

hmmm jesli ty slyszysz wycie skrzyni przy hamowaniu biegami , to tylko wymiana skrzyni cie ratujea nowej to ty raczje nie kupisz , chyba ze $$$$$$ bogaty jestes

Cytat:
2005-10-01 21:09:17, Tomasz1023 pisze:
Czuć po puszczeniu gazu taki duzy opór i słychać skrzynie!

Na pewno slychac skrzynie czy moze cos innego np. sprzeglo? Olej w skrzyni wymieniales kiedys? Dziwne ze slyszysz halas tylko podczas wytracania predkosci. Kiedy auto jedzie na biegu i wcisniesz sprzeglo i zdejmiesz noge z gazu nadal szumi?

Sprzęgło jest w dobrej kondycji, troszke słychac łozysko oporowe! Olej był wymieniany 4tkm temu! Wychodzi na to że skrzynia!

A jak doszedles do tego ze szumi lozysko oporowe? Na oko a raczej ucho to tego na 100% nie mozesz stwierdzic. A zreszta siadlo lozysko a tarcza sprzegla nie, raczej dziwne. Jak wyglada olej w skrzyni po tych 4000 km, jest ciemny, gesty czy jaki?