[s] Klasyczne lusterko do 126p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Lusterko do 126p z pocztku produkcji, prosze sie niesugerowac sie cena na allegro, czekam na propozycje
Zdjecia http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64552683

Faktycznie, jest nietuzinkowe i klasyczne ale bez jaj, to ma byc dobry stan? Toz to wygląda jakby od wojny leżało w ziemi.

coś mi tu nie podchodzi ze to do boba jest pomimo tego napisu.

Ja też nigdy nie widziałem takiego w bobie.
Masz może fotki jak prezentuje się na aucie?

Cytat:
2005-09-21 07:52:02, Dar00 pisze:
Ja też nigdy nie widziałem takiego w bobie. Masz może fotki jak prezentuje się na aucie?

jakaś ściema

Moim zdaniem to stary wyrób rzemieślniczy - tjun z przeszłosci tak jak kwadratowe lampy z cofaniem.

Cytat:
2005-09-21 09:41:13, dooh pisze:
Moim zdaniem to stary wyrób rzemieślniczy - tjun z przeszłosci tak jak kwadratowe lampy z cofaniem.

chcialem niesmialo zauwazyc,ze lampki o ktorych mowisz to byl wymysl Fiata na zagranice. Rzemioslo tluklo polskie podrobki.

-----------------
http://plepleple.pl

Cytat:
2005-09-21 09:37:01, bizer_trikolor pisze:
jakaś ściema

No to dziwna sciema, bo mocowanie jest jak najbardziej z tego lustra, moze to była wersja exportowa, niewiem! To ze nikt sie z nim niespotkał nieznaczy ze jest to jakas sciema albo zemiosło, watpie zeby zemiosło tak dokł robiło, jak zawsze odwala maniane...

Cytat:
2005-09-21 10:38:26, mauzer64 pisze:
No to dziwna sciema, bo mocowanie jest jak najbardziej z tego lustra, moze to była wersja exportowa, niewiem! To ze nikt sie z nim niespotkał nieznaczy ze jest to jakas sciema albo zemiosło, watpie zeby zemiosło tak dokł robiło, jak zawsze odwala maniane...

no po watku o tym fiacie i piaskowaniu, co niby na złom miał iśc to miałem wątpliwości

Cytat:
2005-09-21 10:42:09, bizer_trikolor pisze:
no po watku o tym fiacie i piaskowaniu, co niby na złom miał iśc to miałem wątpliwości

O jaki watek Ci chodzi???

Cytat:
2005-09-21 10:04:51, el_comendanto pisze:
chcialem niesmialo zauwazyc,ze lampki o ktorych mowisz to byl wymysl Fiata na zagranice. Rzemioslo tluklo polskie podrobki.

Zgoda, ale ja myślę że te lusterka tez nie zaprojektowali Polacy a skoro tam jest wtybite 126p to pewnie je robili.

Cytat:
2005-09-21 10:47:23, mauzer64 pisze:
O jaki watek Ci chodzi???

nie, nic. pokickało mi sie

Cytat:
2005-09-21 11:37:37, dooh pisze:
Zgoda, ale ja myślę że te lusterka tez nie zaprojektowali Polacy a skoro tam jest wtybite 126p to pewnie je robili.

Właśnie ten napis i stan, w jakim znajduje się powłoka chromowa, dobitnie świadczy o rzemieślniczym rodowodzie zwierciadła.
Nikt mi nie wmówi, że takie zakładali do jakiejkolwiek pierwszej wersji malucha z banalnego powodu. Po prostu do '77 roku żadne maluchy nie miały fabrycznie lusterek zewnętrznych