| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
maristez Opel Omega B x20xev Żary | 2005-10-06 10:50:06 mam błąd w x20xev nr. 340 czyli walniety czujnik położenia wałka rożrządu. i auto chodzi w trybie awaryjnym czyli dochodzą obroty do 4,5 czy 3,5 tyś nie pamietam. pytanie moje jest takie: co jak nie naprawie tego? juz jeżdze tak z 2 miechy. spalanie w normie. czy soś może sie posypac? i dlaczego w sklepie taki czujnik kosztuje chyba 250 zł a na alegro ponizej 90 zł? |
Beton VW Derby Mk II Częstochowa | 2005-10-06 19:16:44 Zbynio a ma
![]() |
irekwielki Opel Omega B Gdańsk | 2005-10-07 08:38:12 Wiec kolego poniewaz tez jestem prawie nowy, wiec napisze co wiem. Moze poleciec katalizator, komputer daje domyslene wartosci spalania w trybie awaryjnym. A co do ceny na alegro porosta ekonomia, mniej ludzi na tym zarabia dlatego nizsza cena |
Zbychu_Ka Opel Omega C Caravan Białystok | 2005-10-07 21:03:50 Co któreś odpalenie wywalał mi sie ten czujnik, że wolałem zaoszczędzić to po prostu Konektem ze sklepu elektronicznego przeczyściłem styki. Miałem widocznie takiego farta że jak ręką odjąć, problem znikł i troche kasy w kieszeni zostało.
Sprawdź jeszcze czy w skrzynce bezpieczników pod maską wszystkie bezpieczniki są na miejscu, u mnie to sie tak wszystko złożyło, że jakiś tam wypadł i walał sie luzem, wsadziłem w jedyne możliwe miejsce autku nic złego sie nie stało, więc może i ten bezpiecznik był od problemu czujnika. Ta cała walka z czujnikiem była jednego dnia wiec nie wiem czy czyszczenie czy bezpiecznik spowodowały zanik problemu. Pozdrówka |