Usuniecie swiatla tylniego przeciw mgielnego.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zna ktos jakeis dobre rozwiazenia jak najlepiej zrobic swiatlo to tylnie przeciw mgielne bo to co jest w zderzaku mi sie straznie nie podoba takie nie symetryczne. chcialbym je usunac i w innym miejscu dac to lub inne lub wcalle. ale tak zeby ladnie wygladalo. ktos zna pomysla?

Najskuteczniej i najszybciej to chyba młotkiem żart
Ale według mnie to albo z kanału, ale nie wiem jak w accencie jest zabudowane, albo niestety demontaż zderzaka.

juz mam pomysla albo wywale calkiem tamto swiatlo i nie bede mial przeciw mgielnego albo po drugiej stronie zamontuje drugie takie samo swiatlo napewno bedzie ladniejsze niz jest nawet dam foty jak zrobie i przerobie na paincie

Kombinuj jak chcesz, ale nie wywalaj całkiem przeciwmgielnego. Nie wiem skąd taki pomysł, przecież przeciwmgielny tylny jest tak samo wymagany jak inne światła w aucie

Najprostszym sposobem będzie - tak jak mówisz - założyć drugi, będzie tanio i bezproblemowo, a inaczej można lampkę wyjąć, dziurę zaspawać, kupić jakąś ciekawą lampę przeciwmgielną, wyciąć dziurę na środku, wstawić, polakierować... ale to chyba gra nie warta świeczki, zbyt kosztowne rozwiązanie.
Sam kiedyś o tym myślałem, chciałem wyjąć to co jest, kupić taką wąską lampę diodową i wstawić w zderzak tak aby jej nie było widać (w Getzie jest czarna listwa), ale zrezygnowałem po skalkulowaniu kosztów takiego przedsięwzięcia...

A teraz uważam, że taka lampa to jedna z cech charakterystycznych Hyundaia, ot taki znak szczególny i niech sobie będzie tak jak jest

[ wiadomość edytowana przez: MacTB dnia 2007-08-23 14:03:21 ]

Hmmm, pomysły dobre - młotek, drugie światło itp ., ale .... jak Mac zauważył światło przeciwmgielne jest obowiązkowe i w naszym klimacie często przydatne i zalecane. Bezpieczeństwo przede wszystkim . W takim razie odpada młotek .
Moim zdaniem powinieneś wyszukać odpowiedni kształt lampy przeciwmgielnej (pasujący Tobie i do samochodu), a następnie trzeba przerobić i zaadoptować zderzak (oraz belkę zderzaka) by te światła były w wybranym miejscu. Generalnie jest to prosta rzecz, ale wymagająca czasu (tzn trzeba wyciąć otwory w zderzaku, nadłożyć krawędzie, dokleić uchwyty, wyszpachlować i pomalować.
WG mnie operacja wstawiania światęł przeciwmgielnych może się zamknąć w kwocie około 600-1000zł plus koszt świateł (orientacyjna cena w moim regionie). Oczywiście mam na myśli profesjonalne profilowanie zderzaków i jego krzywizn do wybranych kształtów świateł. Hmm, zapewne powstaną nowe pytania, bo nie wszystko tu omówiłem. To jest tak ogólnikowo .

hehe no ja to sproboje zrobic tak bym sie zmiescil w 50zl hehe jeszcze pomysle co i jak a jak bym usunal swiatlo preciw mgielne to myslalem czy by sie dalo wmontowac zarowke do klosza i zeby tam bylo przeciwmgielne pomysle jeszcze a moze zostawie to w spokoju

ja troszke inaczej.......
w moim ponym sa dwa w zderzaku - takie symetryczne światła przeciwmgielne - ale nie dzialaly jak kupiłem
HIT - por ozebraniu okazało sie ze tam w środku nie ma luster i sa powyłamywane klosze do zarówek) długo sie nie zastanawiałem i wziąłem sie do roboty.
wiecie z czego zrobiłem lustra - nie uwierzycie - z przednich reflektorów od opla ascony
poskręcałem wkrętarka na blachowkręty, klosze jakies dorobiłem podobnie przykręcając.
Słuchajcie - efekt o wiele lepszy niz fabryczne lampy - swieci po oczach ze az miło (ale nie patrzec) bo razi jak cholera

zeby to zrobić najlepiej jest odkręcić zderzak - to było trudniejsze niz cała operacja reanimowania swiatel
całośc zamkła sie w praktycznie 0 zł - lampy z autka po wypadku miałem, wkręty - poszło ich chyba ze 20 no i czas - 4 godzinki w garazu przy żuberku

fajniejsze bedzie bez swiatel

A jednak dwa .Przeciwmgłę musisz mieć a według mnie to parka nieżle wygląda Jeszcze jedna propozycja spróbuj jak w 206 centralnie tylko trzeba ładnie zadekować dziursko po lewej