[kupie] Cylindry tzw. surowe do 126p ! Pilnie!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w tytule. Komplet surowych cylindrow pod tloki 80mm ( moga byc ( 80,6mm ) z grubą scianką.

PILNIE

up! jeszcze bardziej pilne!

A to jest 650 czy 600 ??

650

co to jest surowy cylinder i czym sie rozni od zwyklego?

Mogę załatwić cylindry 650A po 65 zł i 650 B też po tyle ...
A moje pytanie jest takie : czy jeżeli załatwię takowe , to czy będzie to cylinder surowy , czy gotowy do silnika... czy jaki tam...
Pozdro. Piotrek.

Qbie chodzi o surowy odlew... ktory mozna rozwiercic np na 700 ccm poszerzajac otwory w bloku... wychodzi "pewniejsza" 700tka.

Nie lepiej z surowego aluminiowego bloczku wytoczyć i wyfrezowac żeberka a w to wprasowac tuleje?? Hmmm??

Cytat:
2005-09-23 15:40:55, simon_pg pisze:
Nie lepiej z surowego aluminiowego bloczku wytoczyć i wyfrezowac żeberka a w to wprasowac tuleje?? Hmmm??

a jaka jest pracochlonnosc wykonania takiego jednego radiatora? i ile przecietnie kasuja za roboczogodzine?

Naprawde nie wierzę, że ktoś kto siedzi i dłubie w kaszlach nie ma kontaktów z tokarzami........ Hmmm, zreszta praca to nie wszytko;] Koszt materiału to masakra;] Do tego połowa w kibel w postaci wióru;/

Mysle, że warto. Tym bardziej, że użebrowanie mozesz zrobic delikatniejsze i gęstsze dzieki czemu zwiekszyć wydolnośc chłodzenia.....Koniec z zacierającymi się tłokami;]

Nie wspomne juz o problemach i cenach zakupu tłoków jak i samych cylindrów od garba. A tu, rach ciach dowolna tuleja do niej dotoczony radiator pasowanie na gorąco o wszytko w temacie;]Mysle, że ogólny koszt i całkowity rozrachunek wyjdzie podobny;]

Gdyby ta ładna teoria pokrywała sie z praktyka było by super a tak to nawet jak zdobedziesz surówki to bedziesz słuchał stekania co do obrubki tego i faktu ze cena usługi nie pokrywa sie z realna i im sie nie chce. Mi zrąbali 2 kąplety nim zrobili dobrze a co do alu cylindra z tuleja to juz wogule wole nie myslec