"Broń Boże przed konieczną obroną"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jest to link >>> K L I K <<< do artukułu o obronie koniecznej.

W polsce sie nie wolno bronic trzeba dac sie zabic i to jest jedyna rada zeby uniknąc jakiego kolwiek procesu w którym bysmy brali udział jako oskarzeni.

tak to juz u nas jest ze wlaie ci sie ktos do domu i braniac sie dasz mu łeb i to ty jestes oskarzony

Mi ciężko się wypowiedzieć na ten temat, nigdy nie byłam (i obym nie była) w sytuacji w której zagrożone byłoby moje życie i musiałabym stosować obronę konieczną lub nie.

Pamiętam jednak przypadek tej babki ze złodziejami na słupie.. ale nawet nie widziałam jak ta sprawa sie zakończyła.

Kasiek, wystarczy, ze hukniesz i juz strach czlowieka oblatuje

Hehe ale za to mnie mam nadzieje nie zamkna

w USA fajnie mają bo w momencie jak wejdziez na czyjąś posesje i ktoś chce Cie z niej wygonić a Ty go nie slyuchasz teoretycznie ma prawo nawet do Ciebie strzeleć za naruszenie jego prywatnosci

Ale w USA dostep do broni palnej jest zbyt latwy....

u nas powinno byc podobnie... ale z tym strzelaniem to przesada...chodzi o to zeby mozna bylo "przegonic" zlodziejaszka itp...

niby jak inaczej jak nie celujac w leb? petycja?

kijem albo sztacheta

hehehe a ja bym go pala do bejbolla napierniczac
tez dobre i bardzo fajne efekty

Cytat:
2005-09-23 07:33:04, taz pisze:
hehehe a ja bym go pala do bejbolla napierniczac tez dobre i bardzo fajne efekty

eee nooooo Tazzz nam na czlonka lokalnej "druzyny baseballowej" rosnie

[ wiadomość edytowana przez: Quattro dnia 2005-09-23 11:44:18 ]

No i wychodzi na to ze jak wjedzie do ciebie na podworko ktos czolgiem to mozesz sie bronic ale po co lepiej uciekac

Wczoraj wieczorkiem był właśnie film o obronie koniecznej.. ale to było w Stanach i co, adwokat wyciągnął babke z tego (mimo, że jak sie potem okazało zabiła gościa z premedytacja).