Linka gazu i przyspieszenie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

odkrylem niedawno, ze linka gazu w moim Escorcie 1.6 Zetec jest dosc luzna przy przepustnicy (moge nia machac ok. 1 cm w gore i w dol). Czy moze to miec wplyw na, ostatnimi czasy, nieimponujace osiagi mojego autka?

Jak regulowac te linke jezeli powinna byc bardziej napieta.

pzdr

Cytat:
2005-10-12 15:44:04, emes-nju pisze:
Witam, odkrylem niedawno, ze linka gazu w moim Escorcie 1.6 Zetec jest dosc luzna przy przepustnicy (moge nia machac ok. 1 cm w gore i w dol). Czy moze to miec wplyw na, ostatnimi czasy, nieimponujace osiagi mojego autka? Jak regulowac te linke jezeli powinna byc bardziej napieta. pzdr

Zauważ ze jeżeli ją naciągniesz to pedał gazu powędruje ci wyżej poprostu.Najlepiej poproś drugą osobę żeby nacisnęła Ci gaz do dechy (oczywiście na zgaszonym silniku) a ty obserwuj w tym czasie czy przepustnica wychyliła ci się w pełnym zakresie.Jak pedał dotknie podłogi to ma być całkiem otwarta.Jak zaczniesz ją podciągać i przesadzisz to przy pełnym naciśnięciu pedału coś urwiesz...albo linkę,albo mocowanie pancerza albo dzwignię.
Reguluje się w prosty sposób a mianowicie wyjmujesz taką blaszkę z rowka i podciągasz mocowanie pancerza a nastepnie blaszkę wkładasz do sąsiedniego rowka który akurat w tym momencie będzie we właściwym miejscu.

Dzieki serdeczne!

Jak tylko moja prawie slubna przestanie na moj widok odslaniac zebiska, poprosze ja o pomoc. Mam nadzieje, ze uda mi sie sciagnac waz doprowadzajacy powietrze bo cybant jest poteznie skorodowany

pzdr