Linka szybkościomierz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przy niektórych prędkościach wskazówka prędkościomierze nie pokazuje prędkości płynnie tylko "skacze".Proszę o opinię.MkVll 1,8D.

Cytat:
2005-10-05 14:06:37, czopek pisze:
Przy niektórych prędkościach wskazówka prędkościomierze nie pokazuje prędkości płynnie tylko "skacze".Proszę o opinię.MkVll 1,8D.

Domyślam się że te "niektóre prędkości" to są te najniższe.Czasami pomaga inne ułozenie linki w komorze silnika albo wysunięcie z pancerza wkładu i posmarowanie go lekko smarem grafitowym.Jezeli zauważysz że pancerz jest w którymś miejscu uszkodzony( zadarty) to obawiam się że moze skończyć się na wymianie linki.

Chodzi o prędkości 80-110.

U mnie tez skakala wskazowka, do tego slychac bylo cykanie. Wyjalem linke, nasmarowalem elegancko i udalo mi sie pojezdzic 2 dni, po czym przyszedl czas na zakup nowej, bo stara pekla. Albo wiec nie ruszaj linki i jezdzij tak dlugo jak sie da, albo licz sie z koniecznoscia zakupu nowej. Polecam zakup fordowskiej linki. Chodzi idealnie. Do tego, nie ma problemow z niedopasowaniem zaczepu.

A mi też linka "cykała"
wyciągnałem, nasmarowałem i jeżdże do dzisiaj bez zadnego problemu już jakieś pół roku