Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Wiktor_ galant Kielce | 2004-05-26 18:43:24 jak wymienic juz wiem znalazlem w opisie adminka - odrazu za nie dziekuje |
![]() SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2004-05-27 01:26:41 Witam ![]() Na wstępie pozwolę sobie zauważyć, że jeśli faktycznie masz zamiar toczyć koło zamachowe, to nie obejdzie się bez demontażu skrzyni. Poza tym, jeśli zdecydujesz sie na montaż nowego sprzęgła ze skrzynią "na samochodzie", będziesz zmuszony zaopatrzeć się w urządzenie zwane popularnie "motylkiem", służące do wyciągnięcia jednego z wałków (będących jednocześnie blokadą) przytrzymującego w określonej pozycji łozysko wyciskowe ![]() Samo urządzenie jest proste jak cep, to kawałek nagwintowanego pręta (na odcinku ok 15 - 20 cm. ze specjalnie skonstruowaną rączką. Generalnie jednak przy takiej naprawie (tym bardziej przy pracach związanych z kołem zamachowym) konieczne będzie wyjęcie skrzyni biegów. Daje nam to o tyle dużego "plusa", iż mamy wówczas dobry dostęp do wszystkich części skrzyni. Kolejna sprawa, to fakt czy zakupiłeś nowe sprzęgło z obudową z fabrycznie zamontowanymi "spinkami". Jeśli nie, konieczne będzie użycie prasy, bo owe spinki dało się w miarę łatwo nałożyć na obudowę. Pozdrawiam - SpeedR ![]() |
![]() Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2004-05-27 07:49:37 Powiem tylko tyle jeżeli znalazleś mój opis to dasz sobie rade.!
KM ronbi sie z pręta 7mm i gwintuje się go nażynką 7 cieżka do zdobycia ale na szczęście jest OBI i narzędzia z TOPEXU (fuj totalny badziew) ale zato w komplecie jest nażynka 7mm wystarcza do nagwontowania 2 prentów potem się rozlatuje wiec uważaj.. ![]() Tą operacje wykonujesz na przykręconym docisku i wciśnietym sprzęgle.! |