Róznica 2,5 1999/1994

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie czym sie róznia silniki 2,5 V6 z 1994 a 1999.Czy bedzie pasowaly np.tłoki i korbowody ?

[ wiadomość edytowana przez: BIPOWER dnia 2006-01-25 22:26:12 ]

Cytat:
2006-01-25 22:15:43, BIPOWER pisze:
... czym sie róznia silniki 2,5 V6 z 1994 a 1994.

Na mój gust ,to chyba niczym

Chociaż, to kto wie??????

Mechanicznie się nie różni.
Osprzęt w postaci elektroniki owszem.

Ps.Mam taki silnik na częsci 80 tys przebiegu.

moje gg 8051444 . PEPE odezwij sie.

[ wiadomość edytowana przez: BIPOWER dnia 2006-01-25 22:30:38 ]

a czy ten moze byc z 1999 roku ?interesuje mnie korek wlewu oleju .jest w innym miejscu niz u mnie.

Cytat:
2006-01-25 22:44:53, BIPOWER pisze:
a czy ten moze byc z 1999 roku ?interesuje mnie korek wlewu oleju .jest w innym miejscu niz u mnie.

Jak ten silnik jest z 99 roku, to chyba wypije dzisiaj litr mleka. I bede mial sraczke....

Ja pitole, ten silnik ma przejechane chyba z milion kilometrow
I pewnie przejezdzil je w Oplu Vectrze.

[ wiadomość edytowana przez: KOLIBERk dnia 2006-01-25 23:03:47 ]

Po badaniu organoleptycznym stwierdzam ze ja mam taki w swojej bestyjce z 1996 roku...

Cytat:
2006-01-25 23:22:22, DruteX pisze:
Po badaniu organoleptycznym stwierdzam ze ja mam taki w swojej bestyjce z 1996 roku...

silnik od vectry w omedze?

MEGA ja tam nie wiem , nie napisałem tego ale mi chodziło o to że jak kolega BIPOWER napisal
"a czy ten moze byc z 1999 roku ?interesuje mnie korek wlewu oleju .jest w innym miejscu niz u mnie."
U mnie korek i bagnet sa tak jak w tym silniku na zdjeciu, po prawej stronie....

miarka to moze jest w tym samym miejscu,ale korek to na pewno nie.w mojej omesi korek jest w polowie plastikowej zresztą pokrywy zaworów(tu jest metalowa) i nie jest bezposrednio wkrecany w pokrywe,tylko w takie przedłuzenie"rure"

Roznice Omega /Vectra latwo poznac po misce olejowej - w Vectrze cala jest z blachy:

Swoja droga te metalowe pokrywy to jakies dziwne sa, jeszcze takich nie widzialem.
Rocznik poznasz tylko po numerze - moim zdaniem.

Jak wezme pozniej aparat to wam zrobie zdjecie i zobaczycie jak to wyglada,ok????

Wtedy bedzie wszystko jak na dloni ;]

Pozdrawiam @ll

Jak wezme pozniej aparat to wam zrobie zdjecie i zobaczycie jak to wyglada,ok????

Wtedy bedzie wszystko jak na dloni ;]

Pozdrawiam @ll

Facet sprzedaje ten silnik dobre 6 miechów.
Róznica między rocznikami jest widoczna w pompie olejowej!!!
Były w omach trzy todzaje
94r-97r-99r-
Ale najbardziej widoczna róznica to srednica śrub pompa-blok
Od 99r powinny mieć 8mm, a w poprzednich 6mm