| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
slawekb1 HF MEMBER HYUNDAI ACCENT GT Kętrzyn | 2005-10-13 10:08:33 Witajcie Hyundaio maniacy. Pomóżcie, mam Accenta rok 96, 1,5 16 V w pełnej elektryce. Szukam przewodu prowadzącego od cewki do stacyjki i za groma nie mogę znaleźć cewki wysokiego napięcia. Wiem, że jest pewnie jakiś sterownik elektroniczny, ale nie wiem, gdzie go szukać. Może ktoś ma taki sam model autka, byłbym wdzięczny za kontakt i pomoc - mój mail slawekb1@interia.pl
JAk Wiecie Dajcie Znać !!!
I jeszcze jedno może ktoś posiada schemat elektryki i mechaniki do tego pojazdu. Byłbym wdzieczny
P.S. świece mam schowane pod środkową pokrywą,( są 2 przewody wys. nap. i obok siebie 2 moduły elektroniki.) |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2005-10-13 11:09:53 -Szukam przewodu prowadzącego od cewki do stacyjki i za groma nie mogę znaleźć cewki wysokiego napięcia.-
Z cewki wychodza przewody na swiece. Stacyjka zalancza przekaznik ktory podaje napiecie na wszystko. -Wiem, że jest pewnie jakiś sterownik elektroniczny, ale nie wiem, gdzie go szukać.- jest to komp czyli ECU po lewej pod deska rozdzielcza. -I jeszcze jedno może ktoś posiada schemat elektryki i mechaniki do tego pojazdu. Byłbym wdzieczny- na pewno jest na forum elektroda , widzialem. |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2005-10-13 11:18:51 -Szukam przewodu prowadzącego od cewki do stacyjki i za groma nie mogę znaleźć cewki wysokiego napięcia.-
Z cewki wychodza przewody na swiece. Stacyjka zalancza przekaznik ktory podaje napiecie na wszystko. -Wiem, że jest pewnie jakiś sterownik elektroniczny, ale nie wiem, gdzie go szukać.- jest to komp czyli ECU po lewej pod deska rozdzielcza. -I jeszcze jedno może ktoś posiada schemat elektryki i mechaniki do tego pojazdu. Byłbym wdzieczny- na pewno jest na forum elektroda , widzialem. |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2005-10-13 19:42:21 Ciekawi mnie jak to sie wyslalo 2 razy, i to jeszcze pare minut pozniej
Chyba juz wiem, robilem "wstecz" w przegladarce. [ wiadomość edytowana przez: Cobra_JM dnia 2005-10-13 19:44:11 ] |
Cobra_JM HF MEMBER Hyundai Accent Chorzów | 2005-10-14 09:50:37 -A czy Ty grzebałeś przy swojej elektryce w autku?-
I owszem szukalem przyczyny niemoznosci odpalenia autka od czasu do czasu i znalazlem zasniedziale styki na zlanczce -Apropos elektrody to niestety nic nie znalazłem na swojego Accenta- Na pewno jest. Pliki typu PDF do wszystkich rocznikow. Musisz byc zarejestrowany i wykupic punkty lub zdobyc przez upload. Szukalem do swojego to wiem. Widocznie zle szukasz, ja tez nie od razu znalazlem. Powodzenia. [ wiadomość edytowana przez: Cobra_JM dnia 2005-10-14 10:17:52 ] |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-10-14 10:32:20 puściłem ci mailem schemat daj znać czy pasuje. Napisz o co własciwie chodzi to znaczy co chcesz z tym zrobić jak juz znajdziesz ten kabel ![]() |
slawekb1 HF MEMBER HYUNDAI ACCENT GT Kętrzyn | 2005-10-14 15:04:21 Do Cobra! Grzebałem, grzebałem w elektrodzie za Twoją radą i wygrzebałem cały zestaw instalacji elektrycznej do Accenta rok 97 DOHC i SOHC. Razem ok 40 plików w formacie PDF. Dzięki wielkie za pomoc!!!
Jeśli ktoś będzie w potrzebie to daję swego maila : slawekb1@interia.pl 3- majta się!!! |