SC 804 CDC

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
A rozbierał ktoś może fabrycznego SC 804 CDC ?, nie świeci mi w nim podświetlenie i stwierdziłem że jak już i tak napitoliłem się z podświetleniem "deski" to może i z tym powalcze.

a rozbierał i to nawet do ostatniej śrubki

co do podświetlenia - zdejmujesz przedni panel (mocowany po bokach - śrubki + zatrzaski). zobaczysz 5 niebieskich cokołów od żarówek. nie znalazłem nigdzie takich samych żarówek więc dałem w miejsce spalonych po 2 mniejsze żarówki miniaturowe, dostępne w każdym sklepie elektronicznym.

pozdro
czarek

dzięki spróbuje z tym zawalczyć

A propos SC 804. Ma ktoś może instrukcję do tego radia?

Owszem
JaC

Cytat:
A propos SC 804.
Ma ktoś może instrukcję do tego radia?

witam
na tą instrukcję też bym się pisał, jeśli można oczywiście.
pozdr
ILKU

Skoro i tak już ktoś to odgrzebał
radyjko zaniosłem do naprawiacza radyjek, zajeło mu to 2h i skasował mnie całe 20 zeta, to najtańsz naprawa w historii mojej omy włączając wymianę żarówek...

tez mam problem z podswietleniem (brak) swieci sie obwódka tylko do okola potencjometru .
bylem u fachowca powiedzial ze zaroweczki sa wlutowywane i ich wymiana to nie tylko wstawic nowe.
dzisiaj zakladam gaz i pewnie radio bedzie odlaczone od zasilania (nie mam kodu)
chyba bede kazal zrobic to jednoczesnie zdiac code i naprawic podswietlenie.
nie wiem czy naprawiacz nie naciaga mnie na koszty?
temat widze dawno nie poruszany ale moze mi ktos cos podpowie.
mam instrukcje do tego radia w wielu jesykach ale nie po polsku moze ktos ma ?
bardzo chetnie zapoznal bym sie z nia.
a radio to SC 804 z wyswietlaczem na komputerku i zmieniaczem plyt.

Ja też miałem poprzepalane diody, nic nie świeciło gościu to wylutowal wlutował nowe i za całą operację skasował masę kasy

dziwna zecz!!!!!!!!!!!!!!
wczoraj odebralem omesie od gazownika
zaklina sie ze co najmniej 2x odkrecal kleme
a radio gra normalnie nawet nie zgubilo stacji
ten od kogo kupywalem nie mial codu do niego ale powiedzial ze zeby radio zgubilo code musi byc wyciagniete z kostki , zdiecie klemy nie szkodzi mu

Cytat:
2005-09-21 09:40:49, bojk pisze:
zeby radio zgubilo code musi byc wyciagniete z kostki , zdiecie klemy nie szkodzi mu

bullshit. Twoje radio musi mieć wyłączone blokowanie na kod i tyle.

pozdr, Robert

Cytat:
ze zeby radio zgubilo code musi byc wyciagniete z kostki , zdiecie klemy nie szkodzi mu

A więc odnalazł u ciebie w omesi wewnętrznego UPS'a

no wlasnie...ile kosztuje rozkodawanie graja...??

u mnie zazyczyl sobie 45 zl za rozkodowanie