MotoNews.pl
3 Mycie silnika TD (117611/0) - NT

Mycie silnika TD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Strasznie brudyny , nie olej tylko kurz oblepiony wszedzie . Pytanie czy myje sie takie silniki i gdzie w wawie . Slyszalem , ze producent nie zaleca mycia a ja lubie jak jest czysty
Pozdr.
Janek

Czymkolwiek do mycia silników kupione np. na stacji moze byz z K2, castrola jakiej kolwiek innej firmy.. spryskujesz tym silnik czekasz 10min i spłukujesz myjka pod ciśnieniem..ja tak myłem efekt zadowalający (uwazaj zeby srodek nie był za mocny bo moze conieco powyrzerac)

[ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2005-10-06 11:06:31 ]

Cytat:
2005-10-06 10:45:30, hobo0 pisze:
Strasznie brudyny , nie olej tylko kurz oblepiony wszedzie . Pytanie czy myje sie takie silniki i gdzie w wawie . Slyszalem , ze producent nie zaleca mycia a ja lubie jak jest czysty Pozdr. Janek

ja mam TD i był myty już nie raz i nic mu nie jest, a reszta to jak kolega niżej radził. pzdr

Ja muję regularnie raz na 3 miesiące i jedyne co mi się dzieje to zawsze po umyciu do chwili rozgrzania silnika świeci kontrolka od wody w filtrze paliwowym

Ja muję regularnie raz na 3 miesiące i jedyne co mi się dzieje to zawsze po umyciu do chwili rozgrzania silnika świeci kontrolka od wody w filtrze paliwowym

Fajnie , ale tam cala komora silnika jest do mycia + silnik, syf straszny , nawet stare liscie z zeszlego roku znalazlem no i przez to wolalbym by go ktos fachowo umyl no i nie mam myjki cisnieniowej
Janek

I sam sobie odpowiedziałes wszystko jak wyzej z ta róznicą ze za to zapłacisz pzdr

Cytat:
ale tam cala komora silnika jest do mycia + silnik, syf straszny , nawet stare liscie

A to nie można liści powybierać, wziąć szczoteczke, szmaty, detergenty i samemu pozapieprzać? Jak osad na kolektorze jest bardzo gruby to zawsze można przejechać rzadkim papierem ściernym z wodą.
Nie wiem jak innym ale mi mycie własnego samochodu sprawia przyjemność.

Ja tez lubie myc wlana zabawke a liscie i nie tylko powyjmowalem , ale kurde moze nie zrozumiecie - po prostu sie boje ze ocs sie zwali ! Tu nie chodzi o przetarcie szmata zgrubsza , tylko o gruntowne wyszorowanie wszystkiego .
Nie jestem walniety , ale lubie jak samochodzik wyglada ok.
Dodam tylko , ze strasznie fajni ludzie sa tutaj , ja niestety bede upierdliwy bo to moja pierwsza becia i mam do niej troszke dziwny stosunek i ciesze sie jak dziecko .Znajomy powiedzial jak wsiadziesz to juz innym nie bedziesz chcial jezdzic ...... no i chyba niestety mial racje !
Pozdrawiam
Janek

Cytat:
2005-10-06 15:37:00, hobo0 pisze:
bo to moja pierwsza becia i mam do niej troszke dziwny stosunek i ciesze sie jak dziecko .Znajomy powiedzial jak wsiadziesz to juz innym nie bedziesz chcial jezdzic ...... no i chyba niestety mial racje ! Pozdrawiam Janek

pozdrów znajomego i dlaczego piszesz "NIESTETY". Ma być STETY, STETY, pzdr