MotoNews.pl

RADIO W SONACIE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Może ktoś wie jakie radio można zamontować do Sonaty z 97r w miejsce fabrycznego, które jest dobre ale brakuje mu przede wszystkim RDS-u i jest poważniejszy problem,czy inne radio będzie współpracować z sterowaniem przy kierownicy-co jest bardzo wygodne.

co do sterowania w kierownicy to do wiekszosci markowych radii (Clarion,Sony,Alpine itp) mozna kupic specjalny adapter do danego samochodu zeby wlasnie dzialalo sterowanie ale ostrzegam ze to dosc drogi dodatek.w wawie dowiadywalem o taki adapter do clariona i zaproponowali mi cene 400zl.co do samego radia to jak w wiekszosci hyundai pewnie sam otwor na radio bedzie za maly wiec bedziesz musial troszke pilnikiem pewnie podocinac krawedzie plastikow.

Zapomniałem dodać że wspomniane radio jest radiem dużym .Myśle że jest to typ 2 DIN (ALE CO DO TYPU MOGŁEM SIĘ POMYLIĆ).Po prostu wielkość jest taka jakby nałożyć na siebie dwa normalnej wielkości radia

to musisz szukac radia 2 din.sa do dostania bo wiele firm juz takie radia wprowadza do swojej oferty.np clarion ma radia 2 din,alipne tez ma kilka modeli.sony z tego co pamietam tez ma radia 2 din.najlepiej zmierz dokladnie miejsce do montazu i sprawdz w sklepie wymiary radia.

możesz zamontować radio pojedyncze a pod nim będzie schowek na drobiazgi ja tak mam a co do montowania radia to te plastiki nie są za małe je trzeba po prosto ściągnąć i radyjko ładnie wchodzi potem zakładasz plastiki i wszystko ładnie pasuje.

Nie wiem, czy czytałeś na forum, ale polecam radia Hyundai (z tych powyżej 350 zł) na Hoopla.pl
radia
lub nawet z DVD
DVD
Zawsze to w jakimś sensie fabryczne radio