Kierownica, wspomaganie, opór

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy w essim wspomaganie jest takie słabe czy mam coś nie tak?
Odczucie relatywne do np. astry

[ wiadomość edytowana przez: lewandowski dnia 2005-09-27 11:57:15 ]

jest slabe co sie bardzo przydaje jadac np 160km/h

A jakie masz założone felgi? Bo seryjnie powinno byc 13 cali. Założysz seryjne i gitara!!! Ja jezdze na 195/50/R15 i tez troche ciezko sie kreci, ale jak założe koła zimowe - stalowe 13 o szer 185 to kreci sie malina

Cytat:
2005-09-27 18:39:17, Arolahti pisze:
A jakie masz założone felgi? Bo seryjnie powinno byc 13 cali. Założysz seryjne i gitara!!! Ja jezdze na 195/50/R15 i tez troche ciezko sie kreci, ale jak założe koła zimowe - stalowe 13 o szer 185 to kreci sie malina

seryjne to są 14"

... Arolahti .... ten rozmiar co Ty masz tesh jest w serii ... sprawdz instrukcje obsługi ... jest tam m.in. info o felgach i oponach ...... .....

... jak Ci ciężko kręcić to sprobój wymienić olej w układzie wspomagania ..... ....

jezdziłem essim 1,8 ze wspomaganiem i wcale ciezko sie nie kreci, wiec chyba masz cos nie tak, acha essi był na oponkach 195/50 R15
PS. w zimie to nawet moimi 14" bez wspomagania kreci sie leciutko

[ wiadomość edytowana przez: fryszard dnia 2005-09-28 09:57:12 ]

Cytat:
2005-09-28 09:52:26, fryszard pisze:
jezdziłem essim 1,8 ze wspomaganiem i wcale ciezko sie nie kreci, wiec chyba masz cos nie tak [...]

ciężko się nie kręci, ale zdecydowanie cięzej niż w astrze (tam to jest już przesada - kierownicą można zakręcić jak ruletką ). Mimo wszystko zdecydowanie przyjemniej prowadzi się essiego.

Nie jeździłęm nigdy Astrą, ale wieloma innymi autkami ze wspom. W moim odczuciu w Essim kręci się idealnie.

jezdzilem octavia "tescia" i co z tego ze na parkingu mozesz krecic w miejscu jednym palcem...jak przy 130km/h wspomaganie jest takie samo czyli przy wiekszych predkosciach zero czucia drogi

W escorcie fakt, kierownica w miejscu ciezko pokrecic (ale sprobuj podniesc wtedy obroty do 1500rpm ) ale przynajmniej czuje sie droge na kierownicy