| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Tomasz1023 HF MEMBER Getz1.3/i 30 1.4/ Będzin/Clonmel | 2005-10-11 19:11:34 Odepnij->wyjmij->załaduj nowy->odpal->zostaw do włączenia wiatraka i wsio!
Czasami jest tez tak ze autko musi jeszcze pojeździc kilkadziesiąt km aby sie wsio ułozyło
Jesli chcesz sie szczegulnie postarac to odepnij kompa , poskakaj po nim, do wody z nim i wtedy masz na 100% reseta na wieki... -----żartowałem--- |
mizoo HF MEMBER Hyundai Coupe FX Częstochowa | 2005-10-11 20:05:17 Slyszalem, ze w Lantrze i Coupe wystarczy aku odlaczyc.. pozniej rozladowac resztki energii (np. wcisnac stop) i podlaczyc.. i po problemie. |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2005-10-12 09:14:56 ogólnie mozna po prostu odpiąć aku na pare minut....choć dokładnie wg zaleceń manuali niektórych to powinno sie to zrobić na zimnym silniku odpalić i poczekać jak wsazówka pójdzie na normalny poziom temp - z tym wiatrakiem to sie mozna niedoczekać czasem - potem jechać tak jak sie normalnie jeździ ...
Ogólnie ja sobie robie reset na ciepłym tak raz na 2-3 miesiące bo grzebie coś przy elektryce czasem i nie zauwazyłem jakiś roźnic powalających na kolana. Podobno moga być problemy z odpowiednim ustawinaiem krokowego od wolnych obrotów ...
|