[OT] Do kreatywnych ... i ... grafików .. kto pomoże ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sprawa jest taka ... ...
robię Tacie stronę internetową ... (troche wolno mi to idzie ... i nie mam czasu ... ale .... ) do NAJWIĘKSZYCH moich bolączek należy wymyślenie LOGO .... dla firmy ... takiego żeby było jasne estetyczne/ładne i nie za bardzo wydziwianie, nie musi nawet bardzo nawiązywać do rodzaju prowadzonej działalności (może same inicjały ???) ...

Gdyby ktoś z Was kto lubi i zna się na projektowaniu jakis znaczków i tego typu spraw zechciał pochylić się nad moim nędznym problemem i zaproponował jakieś logo byłbym NIEZMIERNIE szczęśliwym osobnikiem ...

... No i ze cztery i więcej ... kolejki piwa by miał u mnie ....

[ wiadomość edytowana przez: Armani01 dnia 2006-12-04 22:57:54 ]

Mam namiary na kogoś ko robi niedrogo loga i ogólnie całą grafikę dla firm (wizytówki, papier firmowy itp).

Jak to robi zobacz tutaj:
TUTAJ

Jeśli jesteś zainteresowany to pisz na priva

Armani - może byś wykupił jakąś płatną domenę i serwer. Koszt niewielki, a profesjonalizm wzrasta o 100%.

Cytat:
2005-09-26 09:58:35, piotr_ek pisze:
Armani - może byś wykupił jakąś płatną domenę i serwer. Koszt niewielki, a profesjonalizm wzrasta o 100%.

Pozwolę sobie zapytać Piotrze..co w Twoim pojęciu znaczy "koszt niewielki" w odniesieniu oczywista do tego konkretnego przypadku ??

Kilkadziesiąt zł/m-c - czy to duży koszt dla jak by nie było firmy?

Cytat:
2005-09-26 10:17:04, piotr_ek pisze:
Kilkadziesiąt zł/m-c - czy to duży koszt dla jak by nie było firmy?

pewnie koszt do przyjęcia...
tylko czy to bardziej kilkadziesiąt w stylu 51 czy np.99 ?

Moim skromnym zdaniem stronka trochę przekolorowana.....jakoś nie najlepiej mi się to czytało....chyba naprawdę warto poświęcić troszkę kasy na coś bardziej profesjonalnego

Cytat:
2005-09-26 10:41:29, bogdan1 pisze:
pewnie koszt do przyjęcia...

Trochę się nie zrozumieliśmy, bo ja miałem na myśli opłacenie domeny i wykupienie miejsca na serwerze, aby onetowe reklamy nie dręczyły klientów.
Armani - już kiedyś zasięgałeś porad, a strona dalej wygląda jak pierwsze strony tworzone w połowie lat 90 przy użyciu Word-a.

Koniecznie z lewej zrób pasek menu z kategoriami - o firmie, oferta, kontakt, referencje itp.
Np w ofercie podaj tylko hasłowo listę usług które firma wykonuje + link do szczegółów na temat każdej z nich.
Najważniejsza w internecie jest PROSTOTA i PRZEJRZYSTOŚĆ.

Teraz wszystko jest bardzo nieprzejrzyste, trudno odnaleźć jakąkolwiek informację i szczerze mówiąc nie skorzystałbym z usług firmy z taką stroną. Sorki za szczerość, ale takie są moje odczucia.

Cytat:
2005-09-26 10:51:36, piotr_ek pisze:
Trochę się nie zrozumieliśmy, bo ja miałem na myśli opłacenie domeny i wykupienie miejsca na serwerze, aby onetowe reklamy nie dręczyły klientów. Armani - już kiedyś zasięgałeś porad, a strona dalej wygląda jak pierwsze strony tworzone w połowie lat 90 przy użyciu Word-a.

Zrozumieliśmy się....uwaga na temat strony to "dodatek"...bo, nie ujmując szczerym chęciom i inkszym intencjom pozytywnym...skoro stronka ma zaistnieć ..trzeba pewne koszty ponieść...głównie na starcie. Z tego co słyszałem można stworzyć profesjonalny wygląd za nieporównywalnie mniejsze niż "normalnie" pieniądze zlecając to prywatnie np. studentowi walczącemu na informatyce...po za tym myślę że nawet w Klubie są ludzie co to potrafią bardzo dobrze zrobić !

Są ale problem nie polega na zrobieniu strony.
Tylko na poźniejszym administrowaniu.
Zakladajac, ze armani da strone do zrobienia komus innemu ten na 99% zrobi ja w PHP albo flashu co w przyszlym terminie uniemozliwi armaniemu jakakolwiek edycje strony (zmiana asortymentu itd) bo Armani nie zna i nie musi znac tego jezyka (widac to chociazby dlatego ze strone pisze w HTMLu - a tego jezyka juz sie nie uzywa)

Ja jestem za tym zeby Armani strone zrobil sam - nawet gdyby miala byc prosta.

Nalezy pamietac tylko o 3 zasadach przy tworzeniu strony i napewno bedzie wygladala fajnie.

Po 1 - nie pisac strony w wordzie albo notatniku jesli sie nie zna choc jednego jezyka perfekt - czyli uzyc prostego programu - moze to byc Front Page z MS Office choc najlepszy nie jest to ma wersje graficzna ktora jest IDEALNA dla poczatkujacych.

Po 2 - merytoryczna zawartosc strony - zadnych bajerow i tym podobnych - ma byc czysto, schludnie i przede wszystkim informacje maja byc szybkodostepne

Po 3 - strony firmowe MUSZA zawierac 3 rzeczy - "czym sie zajmujemy", "oferta", "kontakt" - w dobrym tonie jest umieszczenie podstrony ze zdjeciami zakladu (czesto pokazanie jak pracujemy sie oplaca jezeli oczywiscie jest czym sie pochwalic)

Ja za Armaniego strony nie napisze z w/w powodu ale jezeli bedzie chcial to moge pomoc w czyms. Moje GG i tel jest w profilu.
Co do grafiki - tez sie da zrobic ale obecnie jestem w takim stanie "nietrzezwosci umyslu" ze zaden pomysl mi nie przychodzi do glowy. Jesli masz cos w zanadrzu a nie wiesz jakz robic to powiedz - zawsze to jeden krok mniej dla grafika

Cytat:
2005-09-26 11:37:51, KeyJey pisze:
(...) dlatego ze strone pisze w HTMLu - a tego jezyka juz sie nie uzywa)

Tiaaa?
HTML jest bardzo popularny dla stron statycznych - takich które mają byc cały czas takie same. Poza tym html ma kilka zalet - jest tani, prosty, i przede wszystkim jest idelanie zczytywany przez webboty przy odpowiednim ustawienia metatagów.
Pamiętaje też, że mimo wszystko jest to najlepiej interprerowany jezyk przez różne przeglądarki. A wbrew pozorom, ilośc róznych przeglądarek (w tym tekstowych !) jest duża. Poza tym nie wymaga instalowania różnych apletów, i pluginów co dla niektórych jest dość stresujące. Myślę, że jednak więcej jak połowa stron w necie jest wciąż w html'u

Co do znaczka. - Armani - ja już jakiś czas temy prosiłem na forum o pomoc w zrobieniu samego napisu do banerka klubowego (odpada praca koncepcyjna -tylko zrobić) i żaden grafik sie nie zgłosił - znaczy sie nie ma tu takich)

Jak nie ma jak sa

Ja nic nie slyszalem o zadnym napisie

Armani szerokość strony ustaw na 100% okna, a nie w pikselach.

ot, taka uwaga.

Udalo mi sie cos zrobic ale kurde nie mam zadnego servera ftp bo moj cos nie robi a imageshack.us nie chce uploadowac plikow

Kto ma cos pod reka dzialajacego ?

Cytat:
2005-09-26 17:22:14, KeyJey pisze:
Jak nie ma jak sa Ja nic nie slyszalem o zadnym napisie

KeyJey Co do napisu do banerka to ten i nastepne posty.

-----------------
-> Kliknij aby przejsc do watku

Co do serwera - ile miejsca potrzebujesz?

Navi..

1MB starczy

armani,
najlepiej jak poszukasz w necie darmowy gotowy layout jakiejś stronki www, wstawisz swoje informacje i gotowe.

większość darmowych szablonów wygląda naprawdę profesjonalnie i jesli pójdziesz za radą Roberta odnośnie rozmieszczenia odpowiednich kategorii to powinno być OK

swojego czasu jak tworzyłem swoje stronki www to miałem takich szablonów z 400, niestety teraz nie pamietam adresu do stron z szablonami

najlepiej jak wpiszesz w google: "free web layouts" lub coś podobnego

http://www.freelayouts.com/

ja sie podejme za pare groszy zrobienie dobrej stronki z grafika i to jeszcze w htmlu zeby armani mogl pozniej sam sie tym bawic i update'owac.

a nudzi mi sie wiec co tam jakby cos wal na gg 451258, pa.

Cytat:
a nudzi mi sie wiec co tam jakby cos wal na gg 451258, pa.

Nudzi ci się? Nie chciałbym być złośliwy ale....

Jezeli nadal jestes zainteresowany odezwij sie na priv albo na maila. Prowadze firme specjalizujaca sie w internetem wdrozeniami i innymi zreszta zerknij na stronke Stronka. Chetnie pomoge klubowiczowi