Pożar Poloneza 2000 ... - potrzebny gaźnik lub wtrysk

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Potrzebne nast części do silnika 2000 Mpi:
- cała góra wtrysku - przepustnica powietrza , elementy gumowe,
- aparat zapłonowy

Samochód miał 2 X startować na Torze w Tychach ... nieudało się
Jeśli ktoś miałby gaźnik do tego silnika z kolektorem również bylibyśmy zainteresowani - prosze o kontakt : proaxer@proaxer.com oraz 0606-301-294

[ wiadomość edytowana przez: spider900 dnia 2005-09-18 19:15:25 ]

Dopiero co szukałeś reklamy na autko. Przykro.

['] rychłego powrotu do zdrowia dla autka.
A co było przyczyna pożaru ? paliwo ? nieszczelne połączenie ? wyciek ?
Strasznie to wyglada...

moze napisz do Walezego ,moze cos bedzie mial na skladzie

"a taki ładny był amerykański"
ostatnio jak jechałem samochodem to po drodze na chodniku kolesie też poldka gasili. I zgasili...

Ech, straszny pech... Bardzo mi sie ten polonez zawsze podobal... Tylko jeszcze bez sponsorskich naklejek to jakis nagi...

A co do pozarow poldkow, to raz jak szedlem przez miasto widzialem na poboczu jak poldek zaczynal sie palic... od szarego dymku do ognia na masce... dwie gasnice poszly, dopiero straz ugasila...

Pamietam ze w ktorejs ksiazce z cyklu "o autorze" Jacek Snopkiewicz (kto go jeszcze pamieta) napisal, ze w TVP byly sluzbowe Poldki dwulitrowe, ktorymi nikt nie chcial jezdzic bo byly problemy z rozszczelniajacym sie ukladem paliwowym. On sam przestal nimi jezdzic jak mu sie silnik zapalil podczas jazdy - pekl przewód paliwowy... Nie wiem na ile to prawda a na ile anegdota ale cos w tym moze jest.

Ambro - do tego nie potrzeba 2,0 ... mi się zapalił w 1,6... również z winy przewodu miesięczny przewód pękł między pompą a gaźnikiem co zaowocowało ślicznym pożarkiem po stronie dolotu, do wymiany poszła m.in. cała instalka elektryczna

Wlasnie w ten sposob nabylem swojego DF'a. Kolesiowi sie zapalil, bo pekl przewod paliwowy (ADF 250 na pompie elektrycznej od LE-Jetronica) i chyba mial go juz wtedy dosyc. Do dzis zrobiona tylko maska (bo powstaly wypryski lakieru) i wymieniony pasek rozrzadu, kabel od cewki, zbiornik wyrownawczy. W oczekiwaniu do zrobienia woreczek, rurka i kabel do spryskiwaczy oraz przewody i pompa paliwowa. Poki co jezdze tylko na LPG i jakos mi sie do benzynki za 5PLN/l nie spieszy...

A ja chyba kupię nową gaśnice zanim odpale DOHC

można zamontować system gaśniczy ze skierowanymi dyszami na gaźnik i przewody paliwowe... tlyko że to może troche kosztować...

mam gaznik i kolektor od 2.0 i jeszcze mikser do gazu chyba sobie kupie gasnice