;) Jakie auto kupić-rozwiązanie rebusu a"la PiotrS.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cytat:
Sygi PiotraS
NieseryjneR6jestszybszeodseryjnegoMV6SeriaV6jestwolniejszeodseryjnegoMV6
NieseryjneMV6jestszybszeodnieseryjnegoR6SeriaR6jestwolniejszaodV6
NieseryjneMV6jestszybszeodnieseryjnegoR6SeriaMV6aftomatjestszybszeodR6
Już wiesz jakie auto kupić? .

Zakładając prawdziwość aksjomatów j.w. wychodzi tak:

NieseryjneMV6>NieseryjneR6>SeryjneMV6>SeryjneV6>SeryjneR6
SeryjneMV6Af>SeryjneR6

Należy kupić Nieseryjne MV6 - co było do udowodnienia, no chyba że ktoś kupi odpowiednio pojemną bawarę

[ wiadomość edytowana przez: Solltys dnia 2005-10-12 11:37:18 ]

a czy kupować jeśli Nieseryjne MV6 jest bleh ??

Zależy chyba czy bleh jest wielkie czy tylko troche bleh.

Jeżeli NieseryjneMV6 jest bleh i posiada więcej niż 2-3 kolory nadwozia to absolutnie nie kupować.
Dlaczego?
Bez obrazy, ale 2-3 kolory ciężko dopasować do koloru ulubionej torebki.

[ wiadomość edytowana przez: alicia dnia 2005-10-12 16:33:32 ]

Cytat:
Bez obrazy, ale 2-3 kolory ciężko dopasować do koloru ulubionej torebki.

Dyskusja rodem z PaniDomu...

Albo Claudii...

jeżeli już to "napisz do Kasi" (w tym przypadku Solltysa)

I tak najlepiej wychodzi kupic B i to tylko MV6.
Reszta to tylko A i B - tylko seria.

Nie wspominajac o nieseryjnym MV6, i to wspomnianym przez Solltysa, 3 kolorowym, to juz Picasso normalnie maczal palce, nie ma bata. W Paryzu robi furore...
Nic nie podskoczy wyzej

[ wiadomość edytowana przez: KOLIBERk dnia 2005-10-12 21:55:00 ]

E to takie dywagacje tylko były z punktu stanu technicznego aut obecnych na zlotach i ich rywalizacji od kilku sezonów.
Gdyby tak spojrzeć na to realnie i mieć do dyspozycji same nówki sztuki (nówki silniki) to patrząc na dane fabryczne Omega A nie ustąpiła by pola MV6, więcej jeśli chodzi o prędkość na prostej byłaby szybsza w/g mnie. Reszta nie podlega ocenie bo po co?
A patrząc na możliwości jakie na tą chwilę są dostępne na rynku to zostaje kupno omegi C albo kupno omegi A 3.0 i zrobienie kompletnego remontu., połączonego z małym tuningiem.
...albo kupić Lotusa .

Z drugiej strony jeśli spojrzymy na stan technicznych(silniki) prezentowanych aut, tych które brały udział w jazdach, to na czele jest oma Dra, potem omy "C", oma Dartiego i na końcu ja. Wyjaśnienie jest proste.
1. Moje auto obłożone dodatkowym ciężarem miało problem aby jednoznacznie sprostać omie Dartiego. Bez dodatkowego ciężaru dawało radę omie C ( z dodatkowym tez) i omedze Dra (jeśli ten miał dodatkowy balast). Co w jakiś sposób, zwracajac uwagę na ciężar aut daje pojęcie, który z silników ma najwięcej najechanych km co odbija się na osiągach.
2. Po co pisać jak każdy wie ile wart jest jego silnik?

Zresztą to aby poprawić co nieco to tylko kwestia kasy...
Zagadka rozwiązana więc zdejmuję podpis.

Gdyby spojrzeć na wygląd to ...

Stacja benzynowa ...
- Panie ile lat ma Pana auto? (sprzedawca)
- Dlaczego Pan pyta (ja)
- No bo wygląda tak nowocześnie...
- A ile Pan daje
- No z 3 albo może 5
- ma 14 lat ...
- niemożliwe...

Dla mnie odpwiedź jest prosta.
Dla innych pewnie nie .....

Cytat:
Stacja benzynowa ...
- Panie ile lat ma Pana auto? (sprzedawca)
- Dlaczego Pan pyta (ja)
- No bo wygląda tak nowocześnie...
- A ile Pan daje
- No z 3 albo może 5
- ma 14 lat ...
- niemożliwe...

To jakis taki dowcip jest, no nie ? (wcale sie nie zaczynam)

Cytat:
1. Moje auto obłożone dodatkowym ciężarem miało problem aby jednoznacznie sprostać omie Dartiego. Bez dodatkowego ciężaru dawało radę omie C ( z dodatkowym tez) i omedze Dra (jeśli ten miał dodatkowy balast). Co w jakiś sposób, zwracajac uwagę na ciężar aut daje pojęcie, który z silników ma najwięcej najechanych km co odbija się na osiągach.

Ale po co sie tak targowac.
Albo ktos z Was byl szybszy albo nie.
Wiadomo w koncu kto ?

Pozdrawiam,
Vino

Cytat:
Gdyby tak spojrzeć na to realnie i mieć do dyspozycji same nówki sztuki (nówki silniki) to patrząc na dane fabryczne Omega A nie ustąpiła by pola MV6, więcej jeśli chodzi o prędkość na prostej byłaby szybsza w/g mnie.

Oczywiscie. Ma gorszy silnik ale jest sporo lzejsza. Co przeklada sie na osiagi nieco lepsze od MV6.

Ale dywagacje nt nowek sztuk nas nie dotycza i pozostaje szara rzeczywistosc w ktorej Omegi A sa bezlitosnie lane przez B

PS. Ogladalem i sluchalem MV6 Vina jak katowal Gtecha - bardzo zdrowe auto - nastepnym razem Vino nie spozniaj sie na lotnisko

Tak jest !

E, Vino sęk w tym, że to co piszesz to ja wiem.
Problem polega na tym, że w ten oto sposób probuję odpwiedzieć
sobie w jakim stanie jest silnik. No i sprzedać sprawę wam.
A to nie dowcip tylko autentyczna sytuacja na stacji benzynowej .
Czasami trafiają mi się takie oto kwiatki.
Cytat:
2005-10-13 09:44:49, Vino pisze:
Ale po co sie tak targowac. Albo ktos z Was byl szybszy albo nie. Wiadomo w koncu kto ? Pozdrawiam, Vino

Wiadomo, Dra jest szybszy ale nie dlatego, że ma MV6 tylko dlatego, że w ten silnik włożył kupę pracy i czegoś jeszcze .
Czego oczywiście nikomu nie należy zabraniać.

Dra a Ty zaraz "bezlitośnie Mv6 łoi omę A", póki co jedną omę A to tak, konkurencji nie widać i chyba jej nie zobaczymy. Prosta sprawa trzeba maniaka co to będzie chciał pojeździć. Oma A to przeżytek. Postawmy sprawę inaczej ile Ty bezlitośnie złoiłeś omeg Mv6?
Ja się tylko cieszę, że mam sporo do łojenia omega B z MV6 na pokładzie, pełno ich w okolicy ale nikt nie chce w nich grzebać.

dra, a co wlasciwie masz "grzebniete", jesli to nie tajemnica? czy poza scigami masz jakies poparcie na wykresie z hamowni?

Cytat:
Postawmy sprawę inaczej ile Ty bezlitośnie złoiłeś omeg Mv6?

Duzo

Zadnej spotkanej nie odpuszczam

Cytat:
a co wlasciwie masz "grzebniete", jesli to nie tajemnica?

Grzebniete tu i tam...

Cytat:
czy poza scigami masz jakies poparcie na wykresie z hamowni?

Masz

seria

sztrucel

calkiem niezle...