Regulacja wysokości reflektorów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W moim Esperaczku nie działa regulacja lewego reflektora, silniczek jest sprawny (sprawdzałem na prawym), gdzie szukać przyczyny? Poradźcie czcigodni klubowicze.

sprawdz czy do niedzialajacego silniczka dochodzi prad

Cytat:
2005-09-27 21:04:34, Pietrek65 pisze:
silniczek jest sprawny (sprawdzałem na prawym)

Qbaj,ale Kolega to silniczek ma chyba sprawny.

moment to ja nie skumalem..silniczek pracuje a nie ma efektu na zwierciadle?? znaczy ze zaczepy urwane..samochod bity

We wtyczce są trzy bolce. Gdzie powinny być + i - ? Pewnie jest jeszcze istotna polaryzacja, inna gdy podnosi, inna gdy obniża?

Silniczek działa, gdy podłączyłem go do wtyczki przy prawym reflektorze

no wiec zrob co ci mowie..sprawdz czy na wtyczce przy lewym jest napiecie..bo z tego co piszesz nie wynika ze sprawdziles

Dobra. Tylko na których bolcach ma być + a na których - i jeżeli nie będzie, to gdzie szukać dalej. Instalacja wygląda dobrze, może jakiś przekaźnik, bo bezpiecznik jest OK, inaczej by żarówka nie świeciła.

Cytat:
2005-09-27 22:13:45, Pietrek65 pisze:
Dobra. Tylko na których bolcach ma być + a na których - i jeżeli nie będzie, to gdzie szukać dalej. Instalacja wygląda dobrze, może jakiś przekaźnik, bo bezpiecznik jest OK, inaczej by żarówka nie świeciła.

co za roznica na ktorych bolcach?? masz tylko 3 kombinacje pomijajac polaryzacje szybko dojdziesz co tego ktory to jest

I już działa
Przyczyna tkwiła we wtyczce.
Dziękuję klubowiczom za zaangażowanie i pozdrawiam