MotoNews.pl
3 ERG - zawór recyrkulacji spalin - kto pomoże????? (115866/45) - NT

ERG - zawór recyrkulacji spalin - kto pomoże?????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ERG - zawór recyrkulacji spalin (mam nadzieję, że dobrze to napisałem).

Co to jest, do czego służy, gdzie to jest, ile kosztuje naprawa... Proszę Was o wszelkie informacje w tym temacie

Dotyczy silnika 1,6 ZETEC 90KM, 1997r., klima

Dowiedziałem się dzisiaj, że najprawdopodobniej właśnie to jest przyczyną nierównej pracy silnika...

lepsze to niz pisanie z niedoskonałej niestety pamięci, temat potraktowany ogólnikowo, aczkolwiek mam nadzieję że pomocnie.
klik

Cytat:
2005-09-23 23:38:06, masterostry pisze:
...mam nadzieję że pomocnie....

jak najbardziej pomocnie, dzięki.

prosiłbym jednak jeszcze o pomoc wszystkich znających temat w oparciu o mój silnik

UP

poszukaj w wyszukiwarce, było na pewno /o ilę się nie mylę to Henryk jakiś link zapodawał/

z tego co wiem to zetecki nie posiadaja takiego cuda
jesli chodzi o takie rurki z kolektora jakie sa w rs2000 np

Cytat:
2005-09-24 11:28:39, slawas1 pisze:
poszukaj w wyszukiwarce, było na pewno /o ilę się nie mylę to Henryk jakiś link zapodawał/

NIESTETY NIC NIE ZNALAZŁEM

Cytat:
2005-09-24 11:38:57, Yakee pisze:
NIESTETY NIC NIE ZNALAZŁEM

może jakbyś wpisał EGR pomogłoby

Cytat:
2005-09-24 11:41:23, Artur_ST pisze:
może jakbyś wpisał EGR pomogłoby

no niestety Arturze nasza wyszukiwarka wymaga by w zapytaniu byly conajmniej 4 znaki

Cytat:
2005-09-24 11:44:42, kainek pisze:
no niestety Arturze nasza wyszukiwarka wymaga by w zapytaniu byly conajmniej 4 znaki

no właśnie...

hmmm.... klik

prawdziwe narzędzie szatana

Cytat:
2005-09-24 11:29:49, kainek pisze:
z tego co wiem to zetecki nie posiadaja takiego cuda jesli chodzi o takie rurki z kolektora jakie sa w rs2000 np

No to sie mylisz, bo ja mam to gowno I mam te pieprzone rurki. Sam sie zdziwilem, ze NoSeK zmienil kolektor i rurek nie mial, teraz wiem dlaczego.

Cytat:
2005-09-24 12:04:43, toradek pisze:
No to sie mylisz, bo ja mam to gowno I mam te pieprzone rurki. Sam sie zdziwilem, ze NoSeK zmienil kolektor i rurek nie mial, teraz wiem dlaczego.

a mozna prosic jakies foto

Jeśli tak się zastanowić to chyba mój diesel też to ma. Nie mam co prawda rurek jak w RSie ale jest jedna grubsza, wyprowadzona z wydechu do dolotu, po środku znajduje się zawór sterowany podciśnieniem, sterowanym z kolei przez pompę wtryskową. EGR w dieslu? choć skoro mam katalizator to czemu nie EGR?

....odnośnie linku wklejonego przez Henryka, to ten sam co w moim pierwszym poście

Cytat:
2005-09-24 12:09:43, kainek pisze:
a mozna prosic jakies foto

Dzisiaj postaram sie zrobic, albo jutro

Cytat:
2005-09-24 17:12:13, toradek pisze:
Dzisiaj postaram sie zrobic, albo jutro

I co?? zrobiłeś??

Cytat:
2005-09-24 12:04:43, toradek pisze:

A czy jest możliwe, aby tych rurek nie było, bo słyszałem że w głowicy jest dość miejsca i przewiercono ją w celu zrobienia kanałów...???

Yakee, z twojego vinu wynika że nie masz wogóle egr-u

to co mu jest??? zawory wymienione (moc ma jak tur), kable, świece, krokowiec... a na wolnych obrotach rzuca nim jak pijanym żydem po pustym sklepie...