Siedzenia w GLE , różnice

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przepraszam , ze zakładam nowy watek ale szukałem w wyszukiwarce i nie znalazłem ,
Chodzi mi o siedzenia w poldkach , Planuje zakupic pokrowce i na Allegro znalazłem pokrowce ale do poldoff po 94r. problem polega na tym , ze moj krążownik jest własnie z 94 r z czerwca i nie wiem , czy mam te nowe czy stare, jak ogladałem inne pldy ( w tym caro+ i atu + ) to siedzienia na piwreszy rzut oka sa takie same ale niech kros mnie naprowadzi, nie chce wywalić 100 zł w błoto.
Dziekuje i pozdrawiam.

zapewne chodzi o dzieloną tylnią kanapę

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Mam takie , te sa wlasnie z polda z 94 roku.

jest taka opcja na allegro :"zadaj pytanie sprzedającemu"

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

Zobaczcie jaka cena - 350zł za komplet

Cytat:
jest taka opcja na allegro :"zadaj pytanie sprzedającemu"

a co ja mam sie zapytac??? czy sa stare czy nowe?? mnie chodzi o model siedzien, cza te na allegro sa takie same jak były pozniejszych latach montowane np. C+ atu +

jezeli są podobne to są takie same, moze wzorem tapicerki sie różnią

są dwa typy foteli : szerokie montowane od początku do 1994 i węższe bardziej sztywne montowane od 1993 roku (był okres kiedy montowano oba rodzaje foteli), te na fotkach to te nowsze o kształcie montowanym później również w plusach ...

Cytat:
są dwa typy foteli : szerokie montowane od początku do 1994 i węższe bardziej sztywne montowane od 1993 roku (był okres kiedy montowano oba rodzaje foteli), te na fotkach to te nowsze o kształcie montowanym później również w plusach ...

nareszcie jasno i klarownie ktos mi to wysłuścił dzienx pablo_fso

To moze ja dorzuce swoje trzy grosze. Do marca 1994 roku montowano stary rodzaj foteli, dobrze znany z wczesniejszych egzemplarzy. W marcu do seryjnej produkcji zaczely wchodzic fotele waskie (nie wiem czy dokladnie ten sam wzor co w Caro/Atu Plus). Dzielona w systemie 2/3 i 1/3 tylna kanapa występowała w Caro od początku.

Wiec bylo tak, ze do konca 1993 roku montowane byly fotele starego typu tzw. szerokie. Od poczatku 1994 r sa montowane fotele nowego typu, takie same jak montowane pozniej w Plusach.

Pozdrawiam
Adamus

chyba troche dluzej - moje Caro zostalo kupione w kwietniu 94 i mialo szerokie fotele czyli jeszcze te stare...
A tak przy okazji jak zakladalem nakladke Orciari na drzwi tylne - wyszlo ze mam tylko dwa otwory na sruby (Orciari jest mocowane na trzy). Jak zaloze reszte to zobacze po ile otworow jest w pozostalych drzwiach...

pozdrawiam
cybertec

Cytat:
2005-09-27 19:15:09, adamus pisze:
Wiec bylo tak, ze do konca 1993 roku montowane byly fotele starego typu tzw. szerokie. Od poczatku 1994 r sa montowane fotele nowego typu, takie same jak montowane pozniej w Plusach. Pozdrawiam Adamus

Mysle, ze jednak od marca zaczeli. Dlaczego tak mowie? Bo wtedy w moim bloku dwoch gosci sobie kupilo w niewielkich odstepach czasowych dwa nowe Caro i jeden (z poczatku marca 1994) mial szerokie, a ten z konca marca 1994 juz waskie.

NIe mylmy dat kupna z datami produkcji, bo to rozne rzeczy, zreszta proponuje podawac numery nadwozi - najlepszy sposob dojscia prawdy

Pozdrawiam
Adamus

witam!!! nie znalazłem na forum bliższego tematu więc pisze tu.otóż tylna kanapa mojego poldka nie blokuje sie(oparcie znaczy)podejrzewam ze zostały zamienione siedzenia gdyż auto jest z "psiarni"a wiadomo co tam robią przed przetargami.rocznik mojego poldka to 96 a siedzenia sa szerokie.moje pyt. czy da sie jakims sposobem dostosowac kanape do zatrzasków czy jedyne co zostaje to wymiana kanapy.pozdro.

Łatwiej będzie dostosować zatrzaski do kanapy.

Cytat:
2005-09-27 21:37:12, MichalSW pisze:
Mysle, ze jednak od marca zaczeli. Dlaczego tak mowie? Bo wtedy w moim bloku dwoch gosci sobie kupilo w niewielkich odstepach czasowych dwa nowe Caro i jeden (z poczatku marca 1994) mial szerokie, a ten z konca marca 1994 juz waskie.

nie od marca tylko wąskie były już w końcówce 1993 ale tak jak pisałem wczesniej równolegle były montowane takie i takie fotele w pewnym okresie czasu. Kiedyś nawet widziałem materiał filmowy z FSO z 1994 roku i z tasmy zjeżdzały auta z nowymi siedzeniami razem z autami z tymi starymi.