| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
merlin Omega B Zalesie Górne | 2005-10-07 08:53:22 Hejka,
Mi się coś takiego raz przydarzyło na trasie (2.0 DTH). Było ciepło, dosyć szybko jechaliśmy, ale silnik nie nagrzewał się za bardzo. W pewnym momencie zapaliła mi się kontrolka od silnika i omcia zrobiła się tak mułowata, że musiałem się zatrzymać. Po chwili odpoczynku wsiadłem odpaliłem i pojechaliśmy dalej bez żadnych problemów (od tamtej pory minęło prawie dwa miesiące i nic się nie dzieje). Dodam, że miałem wcześniej już takie przytkania tylko były one chwilowe. Nie wiem co to mogło być. Wiem, że tak jak u Ciebie jechała do 3000 obr. ale prędkość to mi się udało 110 km/h osiągnąć. Byćmoże ktoś nas oświeci co to za cuda się dzieją w naszych omciach? Pozdr. Michał |
sss25 Opel Senator B Świdnica/Plymouth | 2005-10-07 09:59:44 Najlepiej podłączyć Techa i sprawdzić co sie dzieje |
MadziarTG Omega Tarnowskie Góry | 2005-10-07 12:14:23 kumpel miał w vectrze 2.0 dth taki objaw w pierwszym przypadku przepływomierz drugim filtr paliwa myślę że sprawdzic te dwie sprawy . Pozdro |
mv6 Renault Warszawa | 2005-10-07 17:29:32 Witam może pomogę sprawdź czy czasami między intercollerem a turbiną nie łapie lewego powietrza ja taki objaw w astrze 2,0 DTH miałem i to była przyczyna |
merlin Omega B Zalesie Górne | 2005-10-08 09:12:15 Hejka,
Dzięki za wszystkie wskazówki, jak tylko znajdę chwilę czasu to to wszystko posprawdzam i dam znać jak znajdę przyczynę. Pozdrawiam, Michał |