Problem z obrotami i mocą 2.2dth

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Omega 2.2DTH 2001. Problem polega na braku mocy i niskich max.obrotach.
Auto jest tępe i do tego bardzo mało dynamicze wręcz jak na omege to "żółwie" . Mojej omki max. obroty to 3000-3200 a prędkość z ledwością 160km/h. Może ktoś miał taką historię. Myslę że coś się gdzieś przytkało ale nie wiem. Może ktoś ma rozsądny pomysł. Pozdrawiam Konrad

Hejka,
Mi się coś takiego raz przydarzyło na trasie (2.0 DTH). Było ciepło, dosyć szybko jechaliśmy, ale silnik nie nagrzewał się za bardzo. W pewnym momencie zapaliła mi się kontrolka od silnika i omcia zrobiła się tak mułowata, że musiałem się zatrzymać. Po chwili odpoczynku wsiadłem odpaliłem i pojechaliśmy dalej bez żadnych problemów (od tamtej pory minęło prawie dwa miesiące i nic się nie dzieje). Dodam, że miałem wcześniej już takie przytkania tylko były one chwilowe.
Nie wiem co to mogło być. Wiem, że tak jak u Ciebie jechała do 3000 obr. ale prędkość to mi się udało 110 km/h osiągnąć.
Byćmoże ktoś nas oświeci co to za cuda się dzieją w naszych omciach?

Pozdr.
Michał

Najlepiej podłączyć Techa i sprawdzić co sie dzieje

kumpel miał w vectrze 2.0 dth taki objaw w pierwszym przypadku przepływomierz drugim filtr paliwa myślę że sprawdzic te dwie sprawy . Pozdro

Witam może pomogę sprawdź czy czasami między intercollerem a turbiną nie łapie lewego powietrza ja taki objaw w astrze 2,0 DTH miałem i to była przyczyna

Hejka,
Dzięki za wszystkie wskazówki, jak tylko znajdę chwilę czasu to to wszystko posprawdzam i dam znać jak znajdę przyczynę.

Pozdrawiam,
Michał