MotoNews.pl
1 Te oryginalne grajki... (117254/0) - NT

Te oryginalne grajki...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Halo halo! Padł mi ekstra-super-oryginalny grajek SC 303 C, a że oryginał to oryginał zakupiłem z ogłoszonka grajek SC 303 B ze zdejmowanym panelikiem i otóż po włożeniu w szufladę(również oryginalną) grajek gra ale tylko na prawą stronę przód i tył...na lewą nie gra w ogóle...I tu rodzi się pytanko czy one w ogóle są zamienne (no oba mają wyjścia na 4 głośniki) , czy poprostu zakupiony przeze mnie grajek nadaje się jak poprzedni do utylizacji...(sprzedający jednak upiera się, że u niego grał na obie strony w Astrze)...Karwa Stefan szkoda 100-u zyli...Miał ktoś cosik podobnego kiedyś???? Zara odwiezą mnie do Tworek! Co ja mam z tą bestyją! Jak nie kolektory wydechowe to znowu car audio-videło mi siada!

Cytat:
Jak nie kolektory wydechowe to znowu car audio-videło mi siada!

Taki urok Omegi

Cytat:
2005-10-03 20:57:06, MarcinK pisze:
Padł mi ekstra-super-oryginalny grajek SC 303 C, a że oryginał to oryginał zakupiłem z ogłoszonka grajek SC 303 B ze zdejmowanym panelikiem i otóż po włożeniu w szufladę(również oryginalną) grajek gra ale tylko na prawą stronę przód i tył...na lewą nie gra w ogóle...

Możesz też mieć zwarcie w instalacji lewych głośników,i dlatego padło Ci poprzednie

pozdr, Robert

Miałem tak samo w x20xev (podobnie):

Lewa strona grała tylko od pewnego poziomu głośności - wymiana grajków nie pomagała.

Odpuściłem sobie.

W poprzednim grajku padł poprostu odtwarzacz kaset - głowica się urwała i próby mocowania jej zawiodły. Ten co zakupiłem...podejrzewaliśmy procesor mocy którejś pary głośników (czy jak to się tam zwie), ale hmm...wstyd się przyznać balans był w skrajnie prawym położeniu i dlatego lewe nie działały!!!! Ale wstyd, ale wstyd!!! A skąd ja do stu tysięcy dział i kartaczy miałem wiedzieć , że balans w oryginale to jest ta sama gałka co do podgłaśniania tylko trzeba toto ciągnąć do siebie i kręcić!!!! Cholera!!!! A wydawałoby się, że mi mądrze z oczu patrzy....hehehehehe Przy okazji koleś zrobił mi podświetlenie tego panelika z klawiaturką do grajka, bo tam są takie mikro 3 żaróweczki 12 V i popalone były z wrażenia chyba...
Patrzę na toto teraz i...
jestem przekonany, że jak najszybciej, jak tylko kasa pozwoli wywalę to badziewie w cholerę, bo ni chu...chu...to nie pasuje do reszty!!