| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
krzysiek77 BMW Member BMW e-34 530i V8 szczecin | 2005-10-04 20:47:31 termostat i płyn chłodniczy wymieniłem w nieco ponad godzine z odpowietrzeniem w e34, rozrząd w golfie 2 wymieniłem w 2 godziny, nie widze problemu w wymianie uszczelki pod klawiaturą i świec żarowych, nie wypowiem sie ile trwa wymiana poduszek z tyłu (mnie też to czeka) bo nigdy tego nie robiłem , ale jeśli ja (tak mi sie wydaje) dał bym rade to zrobić( zakładając, że mam gdzie i czym) to mechanik na warsztacie na pewno da rade. ale mogą być problemy z partaczami, bo raz usłyszałem ,że musze zostawić auto na prawie dwa dni na wymiane tarcz i klocków z przodu, więc nic mnie już nie zdziwi. za to widziałem jak poszło o zakład i w trzech wymienili skrzynie biegów w poldku w 12min. zakład był, że dadzą rade w 15min . |
JanekE30 BMW Member E30 2.5 24v mtech2 & ... Piła | 2005-10-04 23:21:46 zmienialem z bratem most przy jego e30 i niestety nie zauwazylem poduszek (a moze widzialem a nie wiedzialem ze to one - nigdy ich nie widzialem pewnie dlatego bo to moja pierwsza wymiana mostu ):/ ale powiem ze samochod na najazdach i walczenia troche bylo zeby z pozycji lezacej podniesc most wazy ok 30kg zalapac na sruby, ustawic odpowiednio itd - ciezko bylo. Panowie z kanalem napewno sobie lepiej poradza ale mi w tych warunkach zajelo to jakies 1 - 1.5 godz a jak bedzie z poduszkami to nie wiem... |
yyogi Busko Zdroj | 2005-10-05 06:21:55 Z tego co wiem to koszt poduszek jest maly a co do wymiany to zobacz tu BMW tam znajdziesz opis jak sie do tego zabrac powodzonka |
biem BMW Member E36 318 iS Opole | 2005-10-05 08:47:31 Czy zużyte poduszki tylnego mostu objawiają się "odczuwalnym" wrzucaniem biegu 1? Tzn. chodzi o to, jak trochę "rzuci" autem przy wbiciu np. jedynki. Zastanawiałem się czy to poduszki szkrzyni biegów czy właśnie most ma też coś do tego? |
hz10 BMW Member starachowice | 2005-10-05 09:42:42 o ile dobrze pamiętam to główka mostu jest elementem zawieszenia poprzez tylną poduszke jak ją odkręcimy to cała tylna belka skręca się od napiętych sprężyn więc zużycie objawia sie stukaniem podczas jazdy na niskich biegach przy gwałtownym wciśnięciu gazu i jego puszczeniu |
Jeztom (S) BMW Master (Moderator) E32 735iA and BMW 32 ... Żory | 2005-10-05 10:17:30
U mnie objawy są takie: Przy manewrowaniu na parkingu, szczególnie do tyłu, czasami do przodu, a juz najczęściej gdy cofam do tyłu i potym manewruje do przodu, pojawia mi się (CZASAMI)tarcie w tylnej części samochodu, dźwięk dochodzi centralnie z tyłu nie z boku, CZASAMI podczas jazdy z normalnymi prędkościmi po troszkę bardziej krętych drogach, też ów tarcie się pojawia. Zaznaczam, pojawia się to CZASAMI, będąc w Tarnowie na zlocie i spowrotem zrobiłem 450km i tarcie ów nie wystąpiło, do nie dawna wystepowało częściej. Tarcie jest wytłumione i metaliczne, donośne o niskich tonach(lepiej już nie umiem opisać) Biem, ja nie mam tak jak ty, że wrzucam np jedynke i szarpnie mi autem, każdy bieg wrzucam i wszystko jest ok. Mam jeszcze jedno pytanie, czy luzy(być może na wale, łożysku) moga być przez te poduszki? Występuja u mnie luzy przy np zmianie biegów, zmieniam bieg i jak zrobie to chamsko to stuknie mi w podłoge, albo np jade 160km/h puszcze gaz, auto zaczyna hamowac silnikiem, wciskam gaz to jest uderzenie w podłogę(kasuja się luzy) i zaczyna przyspieszać . Nie jest to podpora wału bo podczas gwałtownego przyspieszania czy na jedynce czy na dwójce nic nie wali w podłoge.
u mnie żeby termostat zmienić trzeba chłodnice wywalić i wentylator, ale żeby rozrząd zrobić(tak mi się wydaje) i tak trzeba to wywalić.
dzięki za linka, ale ja tego nie będę robić, wiem jak rozebrać i nawet ubrać kobiete ale nie BMW pzdr |
biem BMW Member E36 318 iS Opole | 2005-10-05 11:22:32
Ok, czyli to u mnie to nie poduszka pod mostem tylko pod skrzynią. Rzadko to jest odczuwalne ale już parę razy zwróciłem na to uwagę. OK, dzięki. |